BREAKING NEWS  Video Cutremur de 5,7 în România, marţi după-amiază. Seisme înlănţuite în sudul ţării, nu sunt victime / Peste 50 de apeluri la 112, fisuri la clădiri, atacuri de panică şi primărie evacuată / Replici multe

Al doilea cutremur puternic la rând, în România, în decurs de două zile.

19849 afișări

UPDATE 23:20 Cutremurul a avut numeroase replici

UPDATE 19:20 Un bărbat a sărit de la etaj

La UPU Târgu Jiu s-a mai prezentat un bărbat de 55 ani, care, din ce le-a povestit asistentelor, a sărit de la etajul 1 în timpul cutremurului. Acuza durere la gleznă. Acestuia i se fac investigaţii. A mai fost o bătrână cu luxaţie de şold, după ce a tras-o fiica sa de mână, să o scoată afară.

UPDATE 18:20 Tandem sau replică?

UPDATE 18:15 Oamii fug de cutremur

În Târgu-Jiu, oamenii se retrag la casele pe care le deţin la ţară.

UPDATE 18:10 Victimele cutremurului

UPDATE 18:00 Arafat, despre cutremur

UPDATE 17:40 Conferinţă de presă Raed Arafat: nu sunt victime; peste 50 de apeluri la 112; sunt fisuri; câteva atacuri de panică

AICI, conferinţa

UPDATE 17:30 În ziua de 14.02.2023, 17:24:29 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.2, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 106km SV de Sibiu, 106km NV de Craiova, 140km V de Pitesti, 164km SE de Timisoara, 182km S de Cluj-Napoca, 182km SE de Arad, 200km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 219km E de Zemun, 226km NE de Nis.

UPDATE 17:00 Primăria din Târgu-Jiu a fost evacuată, după cutremurul de astăzi. S-au înregistrat apeluri la 112, după ce seismul a fost urmat de două replici

UPDATE 16:20 Urmările cutremurului de astăzi

UPDATE 16:00 COMUNICAT DE PRESĂ

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o discuţie telefonică cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs, astăzi, în regiunea Olteniei. Premierul a cerut organizarea de îndată a activităţilor necesare pentru gestionarea situaţiei şi pentru coordonarea acţiunilor de sprijin.

În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din minister.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Potrivit INFP, cutremurul a avut loc la ora 15:16:53 (ora României), în Oltenia, judeţul Gorj.

Magnitudinea seismului a fost de 5.7 şi s-a produs la adâncimea de 40 km.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Piteşti, 161km SE de Timişoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Braşov.

Seismul are loc la o zi după cutremurul din Gorj de 5,2 (AICI, detalii)

COMUNICAT IGSU: 

„În urmă cu puţin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,7 pe Richter, la o adâncime de 40 km.

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Echipaje operative din judeţele unde seismul a fost resimţit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere.

Informaţii despre măsurile şi modul de comportare înainte,  în timpul şi după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

❗ATENŢIE❗În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici