Video DECLARAŢIA ZILEI Profesoara Cristina Tunegaru, dată afară din şcoala în care preda fără să fie anunţată: Acuzaţia că aş fi afectat imaginea primarului Capitalei e halucinantă

Profesoara Cristina Tunegaru, care anunţa ieri că a fost dată afară de la şcoala la care preda fără să fie înştiinţată, susţine că afirmaţia inspectoratului şcolar potrivit căreia ar fi afectat imaginea primarului Capitalei este "halucinantă", în condiţiile în care nu a făcut trimitere la edil.

1327 afișări

"Acuzaţia că aş fi afectat imaginea primarului Bucureştiului e halucinantă. Nicăieri nu am afirmat nimic despre niciun primar, nu văd ce legătură am cu aceste lupte politice. Apoi, că aş fi afectat imaginea inspectoratului prin afirmaţii mincinoase. Tot ce am spus e factual adevărat şi verificabil până la virgulă. Dacă afectează imaginea sistemului nu e responsabilitatea mea, ci a celor care au luat deciziile, care sunt legale; tocmai asta denunţ, că se poate lua o asemenea decizie discreţionară, că mi se poate nega legal dreptul de a concura cu şanse egale pe un post liber, că vechimea şi hârtiile bat competenţa şi interesul superior al copiilor", a scris vineri dimineaţa pe pagina sa de Facebook Cristina Tunegaru.

Discuţia despre modul de repartiţie a profesorilor ar trebui avută dincolo de intervenţii politice, susţine dascălul.

"Problema e mult mai amplă decât cazul meu individual, în fiecare an acest sistem atavic de angajare prin „repartiţie” exact ca în comunism exclude tineri valoroşi care pot reprezenta schimbarea pe care ne-o dorim în educaţia publică. Pentru că posturile dispar înainte de concursurile care ajung un teatru absurd: sute de profesori se bat pe niciun post, concurează pentru palmares. E o discuţie pe care trebuie să o avem calm dincolo de imixiuni politice, chiar cu riscul de a ciufuli orgolii şi cariere clădite pe mânuirea expertă a regulamentelor", mai spune profesoara.

Inspectoratul Şcolar anunţa, joi seara, că profesoara Cristina Tunegaru a rămas fără post la şcoala la care preda, aceasta fiind suplinitor, după ce postul său a fost preluat de un profesor titular. Inspectoratul preciza că declaraţiile cadrului didactic aduc prejudicii instituţiei şi primarului Capitalei.

Ulterior, şi Primăria Capitalei a transmis un comunicat de presă în care condama orice încercare de a face o legătură între destituirea profesoarei şi exprimările critice ale acesteia la adresa edilului.

Cristina Tunegaru a avut de-a lungul timpului postări în care critica sistemul de învăţământ, dar şi pe primarul Capitalei, Gabriela Firea.

"Mi-e ruşine de colegii mei, profesorii de la Şcoala Gimnazială 164, că au participat cu slugărnicie la circul desfăşurat de Gabriela Firea sub pretextul conştientizării pericolelor internetului. Au aşteptat-o de la intrare, cuminţi, au orchestrat întâmpinarea ei folosind copii mici pe care i-au îmbrăcat în haine populare. Cu flori în mâini, ca-ntr-un show comunistoid grotesc. Îmbrăcaţi cu tricourile şi purtând şepcile primăriei, copiii şcolii devin marionete care arată supuşenia adulţilor. Să nu uităm, dragi colegi, că şcoala nu e troaca unor animale politice", scria Cristina Tunegaru pe 5 aprilie pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă postare, profesoara de limba română s-a ''autodenunţat'' pe Facebook, scriind că nu respectă programa şcolară şi că nu predă elevilor Creangă sau Eminescu, dar citesc cu plăcere împreună Arghezi sau ''Cartea junglei'' ori ''Micul prinţ''.

În legătură cu situaţia profesoarei, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat joi că i-a transmis ministrului Educaţiei postarea de pe Facebook a Cristinei Tunegaru şi aşteaptă răspuns de la acesta.

„Am citit următoarea postare a unei doamne profesoare din Bucureşti. I-am trimis-o ministrului Educaţiei Naţionale, întrebându-l cum este posibil aşa ceva? Aştept cu mare interes răspunsul dumnealui”, a scris Dragnea joi seara pe contul său de Facebook, el distribuind şi postarea dascălului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici