Video După Germania şi Olanda, muncitorii români pleacă acum la muncă în Anglia. Ce îi atrage la meleagurile britanice

  • Aproximativ 140 de oameni din judeţele Moldovei au plecat, ieri, în Marea Britanie
  • Muncitorii vor culege legume pentru bani pe care nu i-ar câştiga în ţară, spun ei
  • Până la finalul lunii sunt programate zboruri cu muncitori români către ţări din Europa
1144 afișări

Când meseria ta e mai bine plătită în străinătate, ce te poate convinge să munceşti în ţară? Nici măcar teama de coronavirus, ar spune românii care pleacă afară să culeagă legume. 

„Păi ce să mă convingă? Sărăcia din ţara noastră. De boală nu vă e frică? Nu, dar de ce să ne fie frică? Dacă o să fie să murim, murim şi în Anglia şi la Iaşi şi la Vaslui”, declară un bărbat, unul dintre muncitorii sezonieri care pleacă în Marea Britanie.

„La noi în România nu avem niciun servici, nu avem de unde să câştigăm bani, dacă nu plecăm nu avem cu ce ne descurca, avem copii, familie, trebuie”, afirmă o femeie.

„Condiţii la bani mai bune, vă referiţi, că condiţii mai bune ca acasă nu o să existe. Cât de rău o fi acasă, pentru om e bine acasă. Nu plecăm să căutăm condiţii, căutăm banul”, spune o altă femeie care se pregăteşte să plece la muncă în Marea Britanie.

La cel puţin un metru şi jumătate distanţă, cu măşti pe faţă şi bagajele pregătite, peste 140 de oameni din mai multe judeţe ale ţării au aşteptat în faţa aeroportului, pe un coridor special amenajat de jandarmi.

„O să vă verific în baza de date, dacă sunteţi în regulă. Noi facem verificările astea pentru a vedea dacă nu aţi luat contact cu vreo boală sau dacă nu aţi fost în carantină”, explică un jandarm. 

Astfel de situaţii, cu persoane aşezate la rând în faţa Aeroportului din Iaşi se vor repeta cel puţin până la finalul lunii aprilie. Şi asta pentru că, potrivit unor informaţii deja există solicitări pentru zbouri de la aici de la Iaşi către Germania, Olanda sau Mare Britanie până la finalul acestei luni.

Până acum de la Iaşi au decolat doar avioane charter cu destinaţia Germania sau Olanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici