Video EXCLUSIV. Reportaj Mediafax în zona roşie a Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara. Pacient: Nici nu pot să mă spăl pe dinţi, nu am forţă, nu respir cum trebuie

  • Aproape 190 de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara
  • La Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara ajung zilnic zeci de bolnavi de COVID-19
  • O echipă Mediafax a intrat în zona roşie a spitalului, unde sunt internaţi bolnavii de COVID-19
  • Pacient: Nici nu pot să mă spăl pe dinţi, nu am forţă, nu am putere, nu respir cum trebuie
  • Pacient: Am avut o răceală extraordinar de puternică. Nu mai puteam sta pe picioare
  • Spitalul „Victor Babeş” este dat drept model în lupta cu epidemia
  • La Timişoara, s-a înregistrat cea mai bună rată de vindecare
7025 afișări

Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara. Aproape 190 de pacienţi cu COVID-19 luptă pentru sănătatea şi viaţa lor. O echipă Mediafax a primit acces în saloanele din zona roşie şi a cules de acolo mărturii impresionante ale pacienţilor, direct de pe patul de spital.

Gelu Chetrăruc, reporterul Mediafax, a pătruns într-o zonă roşie a spitalului de Boli Infecţioase, locul unde sunt internaţi bolnavii de covid în stare uşoară sau medie.

Dialogul purtat de reporter, după ce intră în salon, cu unul dintre bolnavi:

 – Buna ziua, Cum sunteţi?

- De două zile super. Respir mai bine, nu mai am febră. Aveaţi senzaţie de lipsă de aer? Uşoară lipsă de aer, lipsă gust, lipsă miros, dureri de cap şi îmi ardea faţa.

- Acum v-au revenit?

- Da, da.

Interviu cu un alt bolnav, l-am numit Pacient 1 pentru a-i păstra secretă identitatea:

 – Lucrez la ambulanţă, cred că de la pacienţi, nu ştiu, nu pot să îmi dau seama. M-am simţit rău într-o zi, am sunat conducerea şi am spus hai să mă testeze. Am avut durere de cap, ameţeli, lipsă poftă de mâncare, lipsă miros, lipsă gust şi îmi ardea toată faţa. Ochii în cap. Lucrând cu bolnavii, toată ziua să cari bolnavi cu COVID, Te supui riscului, nu ai ce să faci, asta este.  

Interviu cu Pacient 2, în care ne povesteşte despre cum s-a manifestat la el boala:

– La început a fost ca o simplă răceală, în trei aprilie am făcut frisoane, febră, am rămas două zile fără miros, fără gust şi mi-am dat seamă că sunt infectat. A doua zi am şi sunat la 112, au venit, mi-au făcut testul şi peste două zile mi-a venit rezultatul pozitiv. A şi venit salvarea şi am fost adus aici. Am fost un pic speriat, văzând cazurile grave care erau la televizor, dar ştiam că aici sunt doctori foarte buni şi o să iasă cu bine până la urmă.

Pacientul 3 spune cât de rău i-a fost şi cât de violentă este boala:

– Mi-a fost rău şi nu primeam aer şi atunci am chemat salvarea acasă şi mi-au spus să sun la medicul de familie, mi-a dat antibiotice dar nu am putut să iau de cât trei zile şi am vomitat, am avut diaree, am chemat iar salvarea şi atunci m-au dus la judeţean, m-au testat şi mi-au spus că... m-au trimis aici, dar nu mă simt bine deloc. Dimineaţa nici nu pot să mă spăl pe dinţi, nu am forţă, nu am putere, nu respir cum trebuie. Ameţesc, nu mai am forţa pe care o aveam înainte. 

 – Am avut  o răceală extraordinar de puternică, care la un moment dat m-a dus într-o situaţie că nu mai puteam sta pe picioare. Nu am avut febră, doar am tuşit, m-au dus cu ambulaţa  la Clinicile Noi, acolo mi-au făcut un film la plămâni şi m-au găsit cu o infecţie. În momentul în care mi-a făcut testul mi-a ieşit pozitiv. După care duminică seara m-a transferat aici în spital la Victor Babeş.

Aveam o presiune aşa în mintea mea, aveam nişte emoţii extraordinar de mari şi un stres, nu ştiam ce va urma. Dar îi mulţumesc lui Dumnezeu că, tratamentul care mi s-a făcut, medicii care s-au ocupat de fiecare dintre noi şi... într-un mod deosebit, mi-am revenit atât de mult în cât momentan mai iau două pastile şi aştept să mi se facă testul să plec acasă. Azi am 16 zile, am petrecut Paştele aici, întradevăr nu mi-a fost uşor dar asta nu a fost o problemă peste care să nu pot trece

Medicul Ştefan Frenţ ne dă de înţeles cât de dură este lupta. 

Unul dintre tratamentele pe care le folosim împotriva virusului, la unii pacienţi dau efecte adverse unul dintre ele fiind diaree şi atunci înlocuim cu alte alternative

Spitalul „Victor Babeş” este dat drept model în lupta cu epidemia. Acolo s-a înregistrat cea mai bună rată de vindecare şi niciun medic nu a fost infectat până acum. Procedurile sunt clare şi protocolul este respectat de toată lumea. 

Păstrăm în permanenţă legătura cu un coleg care este în zona verde, tocmai pentru că nu putem lua lucruri dintr-o zonă în alta, trebuie să respectăm circuitele şi avem modalitatea asta de a comunica prin casaca bluetooth, de asemenea rugăm pacienţii să îşi măsoare tensiunea, pulsul, avem aparate automatizate, dacă s-au făcut investigaţii, care este rezultatul lor şi aşa mai departe, ne mai spune Ştefan Frenţ.

Medicii spun că, în acest moment, este aproape imposibil ca virusul să poată fi scos accidental din zona roşie a spitalului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici