Video GALERIE FOTO, VIDEO Bărci din sticle de plastic, bidoane sau carton, la întrecere pe Bega în cadrul unei competiţii

22 de ambarcaţiuni realizate din materiale reciclabile, precum sticle din plastic, bidoane din metal sau carton, s-au întrecut, sâmbătă, pe canalul Bega, la Timişoara, în cadrul unei competiţii organizate de către un ONG cu scopul de a arăta cât de utile sunt lucrurile care se aruncă de obicei.

1200 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Competiţia sportivă neconvenţională “Make it! Race it! Recycle it!” este singura de acest gen din România, iar în acest an a ajuns la ediţia cu numărul doi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Concursul a fost organizat în preajma Zilei Internaţionale a Mediului, de către Asociaţia “EcoStuff” din Timişoara.

În total, 16 companii şi patru ONG-uri s-au înscris în concurs cu 22 de ambarcaţiuni realizate din diferite materiale reciclabile. Bărcile din sticle din plastic, carton sau bidoane din metal s-au întrecut câte două sau trei pe canalul Bega, în spatele Catedralei Mitropolitane din Timişoara.

Toate cursele au fost cronometrate, iar la final a fost acordat titlul de “Cea mai rapidă ambarcaţiune”.

De asemenea, organizatorii au mai pregătit premii şi pentru “Cea mai faină temă”, “Cel mai inovator design”, premiul special EcoStuff, “Titanic Award” şi premiul publicului.

După curse, fiecare echipaj a demontat ambarcaţiunea şi a dat spre reciclat deşeurile din care a fost construită.

“Este mult mai bine decât anul trecut, temele sunt mult mai diverse, modalitatea în care au fost construite ambarcaţiunile este mult mai faină, unele sunt chiar foarte bine făcute. În mare parte, fricoşii folosesc pet-uri şi bidoane, pentru că plutesc cu siguranţă, dar avem şi o ambarcaţiune care este realizată 100% din carton. Este un nou început, şi sperăm ca de la anul să facem o categorie specială doar pentru ambarcaţiuni din carton. Scopul de bază al acţiunii este să ne obişnuim cu un mod de viaţă prietenos cu mediul, adică toate deşeurile pe care noi le aruncăm de obicei, uite că pot să primească o nouă viaţă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei “EcoStuff”, Radu Rusu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici