Video Înalta Curte judecă un nou termen în dosarul lui Dragnea. Ar putea fi ultimul/ UPDATE: Sute de persoane s-au strâns în faţa instanţei supreme

ÎCCJ ia în discuţie, luni, dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare, după ce procurorii au cerut completului sesizarea CCR cu două excepţii de neconstituţionalitate, iar instanţa a decis să le acorde avocaţilor timp să îşi pregătească apărarea.

4947 afișări

UPDATE ORA 10.56: Peste 200 de persoane s-au strâns, luni, în faţa sediului instanţei supreme în aşteptarea începerii apelului din dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă.

Oamenii stau pe trotuarele din faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), spaţiul fiind delimitat de jandarmi cu garduri. Unii dintre ei au pancarte pe care scrie „România, nu îţi mai devora patrioţii" sau „Dragnea în libertate / Opriţi fosta Securitate!".

„(Manifestanţii -n.r.) sunt din Bucureşti. Sunt foarte mulţi pensionari, elevi care învaţă după amaiază. Nu e o susţinere organizată. Observaţi pancarte? Nu este nimic organizat. Nu au primit (bonificaţii -n.r.). Noi vrem o justiţie dreaptă, nu cum a fost până acum să fie condusă de un torţionar de Lazăr. Un comunist torţionar, într-o ţară democrată, să conducă până mai ieri Justiţie în România. Vrem o justiţie dreaptă, democrată, aşa cum ar trebui să fie. Augustin Lazăr a fost cel mai înalt om în fruntea Justiţiei. Dar la o pensie de 270.000 de lei, aplauze pentru pensia lui, aş dori ca toţi românii să aibă pensia lui. Parlamentarii au pensii mult mai mici. Cu siguranţă, nu este vinovat. Haudeţi să punem în balans, între un om care angajează două femei, care le oferă un salariu, cazul domnului Dagnea, şi un om care a furat şapte case .. care vi se pare că este puşcăriabilul dintre cei doi? Cel care a furat şapte case sau cel care a angajat două femei, care primesc salarii şi îşi hrănesc copiii. Chiar ne ia pe toţi de proşi? Să spui la o ţară întreagă eu am făcut şapte case din meditaţii la fizică? Şi eu am fost cadru didactic, ştiu ce înseamnă să faci meditaţii, să faci meditaţii o viaţă întreagă nu reuşeşti să zugrăveşti o casă, nu să cumperi şapte case”, a declarat Costinel Alecsandrescu, unul dintre manifestanţi.

În faţa instanţei sunt şi câţiva protestatari.


Judecătorii au anunţat că termenul de pe 20 mai ar putea fi ultimul.

La termenul din 15 aprilie, Liviu Dragnea a dat o declaraţie în sala de judecată, susţinând că este total nevinovat. "Sunt total nevinovat. Nu am avut cunoştinţă că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, n.r.) şi Stoica (Anisia, n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus că aceste două salariate nu se prezintă la locul de muncă. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menţine pe cele două în funcţie. Nu sunt de acord cu afirmaţiile din motivarea de la fond că aş fi minimalizat nişte atribuţii. Nu am coordonat sau controlat DGASPC Teleorman, care nu se afla în subordinea mea ci a Consiliului Judeţea, potrivit legii. Atribuţiile de coordonare directă le aveau colegiul director şi secretarul judeţului”, a declarat Liviu Dragnea, în faţa magistraţilor.

Totodată, avocaţii inculpaţilor au cerut amânarea pentru a aştepta decizia Curţii Constituţionale pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători.

În plus, procurorul a ridicat două excepţii de neconstituţionalitate şi a cerut sesizarea Curţii Constituţionale.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida.

Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii începând cu data de 1 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici