Video Istoricul Constantin Bălăceanu-Stolnici: Votez încă din perioada interbelică şi în general am fost dezamăgit de cei aleşi -

Istoricul Constantin Bălăceanu-Stolnici, care a împlinit anul acesta 93 de ani, a votat, duminică, la Colegiul de Muzică ,,George Enescu" din Bucureşti, cu speranţa că tinerii vor duce România pe un drum mai bun.

2879 afișări

,,Am peste 93 de ani şi aleg încă din perioada interbelică. În general m-au dezamăgit cei pe care i-am ales! Nu vorbesc de perioada comunistă, pentru că în perioada comunistă alegerile erau un fel de pseudo-democraţie care nu căuta decât să îşi legitimeze un regim totalitar. Dar de la Revoluţie încoace, alegerile m-au decepţionat pentru că nu au dat ceea ce speram eu să dea", a spus Bălăceanu-Stolnici la ieşirea de la scrutin.

Istoricul spune că a participat la toate elegerile locale, prezidenţiale şi legislative la care i s-a dat această posibilitate, deoarece acesta este singurul mod prin care un cetăţean se poate implica direct în actul de guvernare.

,,Votul este o obligaţie civică, deci o fac prin educaţia asta a mea civică să îmi fac datoria. Votul îmi dă o satisfacţie pentru că este mod prin care particip şi eu la guvernare. Totuşi, prin votul acesta chiar dacă nu pot alege cel mai bun, îl aleg pe cel care este cel mai puţin rău. Sper ca cei tineri să ne împingă ţara pe un drum care să meargă ceva mai bine. Sper că lucrurile vor merge mai bine din două motive, întâi că există acum o teamă mai mare faţă de corupţie, procurorii au reuşit să instaureze un regim în care oamenii să fie mai prudenţi, iar al doilea lucru – există o experienţă politică câştigată, apare o generaţie tânără care vine cu idei noi, chiar dacă nu are experienţă", a mai spus Stolnici.

Acesta s-a declarat un simpatizant al ideilor ,,de dreapta" şi permanent a votat oameni cu minte, necorupţi, care susţineau principiul ,,Totul pentru ţară, nimic pentru noi". Dar a admis că cei pe care i-a învestit până acum cu votul său nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor.

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici