Video Laptele şi cornul: De pe băncile şcolilor, pe mesele nevoiaşilor

  • Producătorii implicaţi în programul Laptele şi Cornul au rămas cu produsele pe stoc
  • Peste 143 de tone de lapte au rămas după ce şcolile s-au închis
  • Ca să nu fie distrus şi aruncat, Banca pentru Alimente a donat laptele oamenilor nevoiaşi
537 afișări

S-au închis şcolile, dar a rămas laptele. Producătorii implicaţi în programul Laptele şi Cornul au fost nevoiţi să găsească o soluţie. Aveau tone de pachete de lapte pregătite din timp pentru elevi. Ca să nu distrugă produsele, le-au donat prin Banca de Alimente în toată ţara, oamenilor nevoiaşi. Numai în Transilvania 8000 de familii sărace se vor bucura de laptele şcolar.

„În zona Transilvaniei au venit cam 42 de tone, restul a rămas în sud şi în zona Moldovei. Dacă ar fi să cumulăm, cred că 600.000 de bucăţi, care ajung până la 143 de tone în total. În toată reţeaua băncilor de alimente putem ajunge la peste 30.000 de beneficiari”, spune Camelia Gui, preşedintele Băncii pentru Alimente Cluj.

Zeci de tone de lapte au ajuns astăzi la Cluj, dar nu pentru elevi cum se întâmpla în mod obişnuit. Chiar în acest moment pachete întregi cu lapte sunt pregătite să ajungă la oamenii nevoiaşi.

„Ne-am oferit voluntari în acest proiect să ajutăm să ajungă acest lapte, care oricum se arunca, să ajungă la familiile nevoiaşe”, spune Cristi Mura, agent logistică. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici