Video MONITORUL APĂRĂRII | James Jay Carafano (Heritage Foundation) : Aş vrea să văd cum Georgia se alătură NATO, o asociaţie de naţiuni libere - VIDEO

NATO este "o asociaţie de naţiuni libere", care ar trebui să menţină "o abordare politică a deschiderii", a spus, într-un interviu pentru Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS), James Jay Carafano, vicepreşedinte al Heritage Foundation (SUA).

149 afișări

Prezentăm interviul acordat de vicepreşedintele Heritage Foundation (SUA), James Jay Carafano pentru Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS).

Reporter: Putem vorbi, în acest moment despre un nou "Război Rece" de durată?

James Jay Carafano: Nu, nu cred că moştenirea Războiului Rece mai funcţionează.

În primul rând, relaţia pe care Rusia o are cu Vestul este foarte diferită. În timpul Războiului Rece, nu exista doar un zid fizic. Nu existau relaţii economice, relaţii politice, relaţii personale, relaţii diplomatice. Cele două părţi erau practic separate.

Astăzi, lumea este altfel.

Suntem în competiţie cu ruşii, dar există legături economice, există legături culturale, totul este diferit, scopul este diferit şi cred că aceste lucruri sunt împărtăşite de Statele Unite şi de alianţa occidentală.

În timpul Războiului (Rece – n.red.) am considerat Uniunea Sovietică o societate care era în detrimentul viitorului omenirii, nu exista libertate, nu existau oportunităţi pentru ca oamenii să îşi realizeze potenţialul, iar strategia Războiului Rece a fost ca într-o zi am vrea să vedem că Uniunea Sovietică dispare, pentru că a asuprit masiv oamenie.

Preşedintele Reagan a numit (URSS -n.red.) un imperiu rău şi a spus că nu va rămâne pentru totdeauna.

Oamenii se uită la Rusia şi, chiar dacă s-ar putea să nu le placă guvernul rus, chiar dacă sunt îngrijoraţi de politica externă a Rusiei şi de faptul că au ingerinţe în alte ţări, chiar invadează alte ţări, cum ar fi Ucraina sau Georgia, totuşi, Rusia nu se mută nicăieri, geografia este la fel.

Ceea ce vrem ca Rusia să facă este, în principal, să înceteze destabilizarea Europei Occidentale. Vor să trăiască sub Putin şi să aibă o economie groaznică, este problema lor, nu?

Prin urmare, Războiul Rece a avut obiectivul desfiinţării unui imperiu rău. Astăzi este vorba despre ruşi, dorinţa este ca ruşii să lase oamenii să îşi trăiască vieţile.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici