Video O tonă de carne expirată a fost confiscată de poliţişti şi administratorul firmei a fost reţinut. VIDEO

O tonă de carne expirată a fost confiscată de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică dintr-un magazin amplasat într-o piaţă din oraşul Constanţa, iar administratorul firmei a fost reţinut pentru 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

925 afișări

Poliţiştii Seviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai DSVSA şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă au făcut, miercuri, şapte percheziţii domiciliare. În timpul verificărilor, a fost identificată, la două puncte de lucru ale unei societăţi din Piaţa Tomis III, o cantitate de aproximativ o tonă de carne expirată.

Administratorul societăţii a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. El este acuzat, printre altele, de evaziune fiscală, înşelăciune, fals şi uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007 - 2009, bărbatul, în calitate de administrator al societăţii, s-a sustras de la plata către bugetul de stat cu suma totală de 128.657 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. De asemenea, a falsificat mai multe ştampile, pe care le-a utilizat apoi pentru a crea aparenţa de legalitate a cărnii comercializate.

Ulterior, în cursul anului 2013, el a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale.

Astfel, la percheziţiile de miercuri au fost descoperite peste 400 de certificate de sănătate publică contrafăcute prin scanare, dar şi documente falsificate în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor. Totodată, au mai fost găsite o ştampilă falsificată, dar şi un contract falsificat de închiriere a unui spaţiu comercial.

Prejudiciul adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vândute a fost estimat la o sumă totală de 200.739 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici