Video DECLARAŢIA ZILEI - Oprea: Votul din Senat nu mă face imun în faţa Justiţiei. În câteva luni, nu voi mai avea imunitate - VIDEO

Fostul vicepremier şi ministru de Interne, Gabriel Oprea, a transmis, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că votul senatorilor nu îl face imun în faţa Justiţiei şi nici nu închide drumul dosarului DNA, precizând că în câteva luni mandatul său de senator se încheie şi atunci va putea fi cercetat.

1195 afișări

"Acest vot nu mă face imun în faţa Justiţiei, nu mă «salvează» de la ceva şi nici nu închide drumul dosarului pentru care DNA a cerut încuviinţarea urmăririi penale. Peste doar câteva luni, mandatul meu de senator se încheie. Peste doar câteva luni, aşa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul îşi va urma cursul normal în Justiţie. Spun asta pentru cei care, din neştiinţă sau din interes, afirmă – în mod total greşit – că, din cauza votului din Senat, dosarul DNA nu va mai ajunge în instanţă. Vă reamintesc faptul că procurorii au aşteptat aproape un an ca să facă acest dosar. Ei bine, prin votul de acum doua zile, s-a decis să mai treacă încă 3 luni până când va ajunge în faţa judecătorilor. Atât şi nimic mai mult", a scris Gabriel Oprea, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru de Interne a mai precizat că le-a cerut senatorilor să nu încuviinţeze solicitarea DNA din cauza suspiciunii că dosarul nu vizează înfăptuirea Justiţiei, ci "mai degrabă a unor jocuri de altă natură". La finalul postării, fostul vicepremier a transmis din nou că se consideră nevinovat şi că nu i se pare normal ca un dosar cu acuzaţii atât de grave să fie atât de sărac în probe.

"Iar atunci când judecătorii îmi vor da dreptate, mă întreb dacă cineva va plăti, totuşi, pentru calomniile, injuriile şi ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-au produs", încheie mesajul fostul ministru.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, la sediul CSM, că votul senatorilor în cazul lui Gabriel Oprea a fost unul "politic care blochează justiţia", menţionând că "o mamă rămâne să aştepte".

"Este un vot politic care blochează justiţia. DNA nu mai poate să stabilească răspunderea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă", a declarat procurorul-şef DNA, care a mai precizat că "o mamă rămâne să aştepte".

Laura Codruţa Kovesi a menţionat că nu este primul dosar în care procurorii nu pot continua investigaţiile, în urma unui vot dat în Parlament.

"Au mai fost astfel de precedente, vă reamintesc dosarul în care a fost implicat fostul ministru de Externe, Corlăţean Titus. Am deschis o investigaţie, din nou votul politic a blocat acea investigaţie", a mai declarat procurorul-şef DNA.

Senatul României a respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină. Procurorii DNA au precizat că respingerea cererii de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecinţă blocarea anchetei penale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici