Video SCANDAL la casa familiei Melencu în Caracal. Jandarmii au mers să o ia cu mandat pe mama fetei: „Nu plec, să mă aresteze”/ Gest EXTREM: Bunicul Luizei s-a stropit pentru a doua oară cu benzină/ IGPR anunţă că mandatul nu poate fi pus în executare în urma concluziilor medicale | VIDEO

Jandarmii şi agenţii se află, la ora transmiterii ştirii la casa familiei Melencu, pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Bunicul Luizei a recurs la un gest extrem şi s-a stropit pentru a doua oară cu benzină, vineri, la casa familiei Melencu, fiind oprit de jandarmi. Mama şi bunicul Luizei au fost transportaţi la Spitalul din Craiova cu o ambulanţă, după ce anterior aceştia au refuzat transportul. Cei doi au acuzat stări de rău, după ce jandarmii au încercat să o ia cu forţa pe mama Luizei.

15752 afișări

UPDATE Medic de la UPU Craiova: Bunicul Luizei a inhalat vapori de benzină şi are o criză hipertensivă

Mama şi bunicul Luizei Melencu au ajuns, vineri, la UPU Craiova cu dureri în piept cu caracter anginos, iar bunicul fetei a inhalat vapori de benzină şi are o criză hipertensivă din cauza stresului. În funcţie de rezultatele analizelor medicii vor decide dacă cei doi vor rămâne internaţi.

„În momentul de faţă pacienţii prezintă dureri in piept cu caracter anginos. În plus, bătrânul a inhalat vapori de benzină şi are şi o criza hipertensivă din cauza stresului. Pacienţii vor rămâne sub supraveghere cât este necesar. Le-au fost recoltate probe de sânge dar doar pentru a se stabili evoluţia stării de sănătate. Vom decide dacă rămân internaţi după ce vom avea rezultate analizelor medicale”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, dr. Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt SJU Craiova.

Reprezentantul spitalului a mai spus că bunicul Luizei a avut tensiune peste 20.

„Cei doi pacienţi vor fi supuşi la consultări interdisciplinare şi vor rămâne în UPU până se va stabili diagnosticul şi dacă vor fi internaţi”, a mai declarat Cristina Geormăneanu.

UPDATE IGPR: După concluziile medicale, poliţiştii au consemnat că mandatul nu poate fi pus în executare

Poliţiştii au întomit un proces verbal în care au consemnat că mandatul de aducere pe numele Monicăi Melencu nu poate fi pus în executare, în urma concluziilor medicilor, informează IGPR.

„Referitor la punerea în aplicare a mandatului de aducere pe numele doamnei Melencu, vă comunicăm că, în urma concluziilor medicale preliminare, politiştii din cadrul IPJ Dolj au intocmit un proces verbal în care s-a consemnat faptul ca mandatul nu poate fi pus în executare conform articol 266, alineat 3 Cod Procedură Penală”, informează IGPR.

Concret, alineatul 3 din articolul menţionat arată: „Dacă persoana arătată în mandatul de aducere nu poate fi adusă din motive de boală, cel însărcinat cu executarea mandatului constată aceasta într-un proces- verbal, care se înaintează de îndată organului de urmărire penală sau, după caz, instanţei de judecată”.

UPDATE MAI a cerut şefului Poliţiei să fie aplicat mandatul fără să afecteze drepturile Monicăi Melencu

Conducerea MAI a cerut şefului Poliţiei Române ca agenţii să ia toate măsurile astfel încât să pună în aplicare mandatul de aducere pe numele Monicăi Melencu, respectând legea, însă fără a leza drepturile acestei, informează Ministerul de Interne.

„În mandat (de aducere, n.r.), magistraţii au dispus Poliţiei şi Jandarmeriei să aducă la sediul DIICOT o persoană, inclusiv prin pătrunderea în domiciliul acesteia, pentru a fi ascultată într-o cauză penală şi pentru prelevarea de probe biologice. Având în vedere evoluţia situaţiei, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Inspectorului General al Poliţiei Române să ia toate măsurile pentru a pune în aplicare dispoziţia instanţei, respectând legea, dar fără a leza drepturile persoanei pe numele căreia a fost emis mandatul de aducere”, transmite MAI, printr-un comunicat de presă.

Mandatul a fost eliberat de Tribunalul Bucureşti. Totodată, conducerea Ministerului a cerut inspectorului General al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, să comunice public, în dinamică, toate datele privind evoluţia situaţiei.

UPDATE Mama şi bunicul Luizei, duşi cu o ambulanţă pentru victime multiple la Spitalul din Craiova

Mama şi bunicul Luizei sunt transportaţi, vineri seara, cu o ambulanţă pentru victime multiple a ISU Dolj la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Bunicul Luizei, care este cunoscut cu probleme cardiace, este monitorizat de echipajul SMURD până la sosirea la Craiova.

Familia celor doi a mai solicitat anterior o Ambulanţă, după ce Monica Melencu a leşinat în timp ce se certa cu jandarmii. Atunci, ei au refuzat să meargă la spital, deşi medicii de la Ambulanţă le-au recomandat acest lucru, din cauza unor stări de lipotimie.

Mama şi bunicul Luizei au fost consultaţi de medicii de la Ambulanţă după ce li s-a făcut rău în timp ce jandarmii se aflau în curtea lor ca să pună în aplicare un mandat prin care Monica Melencu trebuia dusă la sediul DIICOT Craiova pentru recoltarea de noi probe biologice.

Potrivit medicilor, cei doi prezentau o stare de lipotimie şi trebuiau duşi la spital pentru investigaţii suplimentare şi pentru tratament. Cei doi au refuzat însă şi s-au întors în curtea casei.

UPDATE Procuror-şef DIICOT: Nu poţi invoca lipsa de încredere ca să nu te supui unei decizii judecătoreşti

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, susţine că intervenţia pentru ducerea mamei Luizei la DIICOT a fost aprobată printr-o decizie judecătorească şi că nimeni nu poate invoca lipsa de încredere ca să nu se supună unei astfel de hotărâri.

Bănilă, a explicat că probele care trebuie recolate pentru efectuarea unui nou test ADN pot fi luate doar de la mamă, fiind vorba de un ADN mitocondrial, care se transmite pe linie maternă.

UPDATE Birchall despre situaţia din casa familiei Melencu: Am rugat şeful DIICOT să acţioneze cu respect faţă de lege

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a ştiut nimic despre acţiunea DIICOT privind mandatul de aducere a mamei Luizei şi i-a cerut şefului Direcţiei, Felix Bănilă, să acţioneze „cu respect faţă de lege”.

UPDATE Tonel Pop, despre amenda dată de DIICOT mamei Luizei: Înţeleg că o să o conteste

Avocatul Tonel Pop a declarat, pentru MEDIAFAX, că familia Luizei ar vrea să conteste amenda primită pentru că nu s-a prezentat la sediul DIICOT Bucureşti, subliniind că, din punctul său de vedere, procurorii vor retrage sancţiunea de frica opiniei publice.

„Înţeleg ca o să contesteze familia amenda. (...) Eu cred că o să o retragă (amenda, n.r) de frica opiniei publice”, a spus avocatul Tonel Pop, pentru MEDIAFAX.

Mama Luizei a fost amendată de DIICOT, joi, cu suma de 5.000 lei pentru că nu s-a prezentat, joi, la sediul Direcţiei, deşi a fost citată pentru a i se preleva probe biologice.

UPDATE Bunicul Luizei s-a stropit pentru a doua oară cu benzină

Înainte de acest gest, bunicul Luizei a declarat că el şi mama Luizei nu au vrut să plece cu jandarmii pentru că nu mai au încredere în nimeni.

„Au venit la poartă, i-am întrebat cu ce drept au intrat, mi-au spus că vor să vorbească cu mine, când i-am vazut civili n-am stiu cine sunt. Au zis ca in baza acelui mandat trebuie să semneze şi să merg cu dânşii, să ne audieze, aşa au zis. Nu am încredere. (...) Au vrut sa ne despartă, sa ne ducă separat, n-au vrut să ne ia pe amandoi”, a declarat bunicul Luizei. 

UPDATE Mama şi bunicul Luizei au refuzat să meargă la spital cu Ambulanţa

Mama şi bunicul Luizei au refuzat să meargă la spital, deşi medicii de la Ambulanţă le-au recomandat acest lucru, din cauza unor stări de lipotimie, cauzate de prezenţa jandarmilor în curtea casei lor. 

Mama şi bunicul Luizei au fost consultaţi de medicii de la Ambulanţă după ce li s-a făcut rău în timp ce jandarmii se aflau în curtea lor ca să pună în aplicare un mandat prin care Monica Melencu trebuia dusă la sediul DIICOT Craiova pentru recoltarea de noi probe biologice.

Potrivit medicilor, cei doi prezentau o stare de lipotimie şi trebuiau duşi la spital pentru investigaţii suplimentare şi pentru tratament. Cei doi au refuzat însă şi s-au întors în curtea casei.

„Nu mai am cuvinte, nu ştiu de ce ni se întâmplă nouă toate astea”, a spus bunicul Luizei, după ce s-a întors în curte.

UPDATE Mama şi bunicul Luizei vor fi duşi la spital cu Ambulanţa

„Am probleme cu inima. Am 21 tensiune. Împreună, da (merg la spital, n.r.)”, a spus bunicul Luizei. Medicul de pe Ambulanţă a precizat că cei doi vor fi duşi la spital din cauza unei stări de lipotimie.

„O s-o luăm la spital pentru o stare de lipotimie. O s-o luăm la spital pe doamna şi pe domnul”, a spus doctorul.

Vecinii s-au strâns la poarta familie Melencu. Oamenii sunt revoltaţi de ce s-a întmplat la Caracal, după ce jandarmii au venit să o ridice pe mama Luizei pentru a o duce la DIICOT.

„Este a patra oară de când o ia Salvarea. A patra oară. E cu inima", a spus o vecină.

„Să vadă Luiza cine e în curte la noi... Nu mai pot. Pentru ce să mai ia probe biologice? Nu ne-a explicat nimeni. Au spus că pe alea nu le mai au şi fata nu mai vrea să dea, pentru că data trecută au luat patru eprubete. Să o caute pe Luiza pentru că nu e moartă", a spus, în lacrimi, bunica Luizei.

UPDATE IGPR: Tribunalul Bucureşti a eliberat mandatul de aducere a mamei Luizei

Mandatul de aducere a mamei Luizei, pe care îl pun în executare jandarmii şi poliţiştii, vineri, este eliberat de Tribunalul Bucureşti, informează IGPR.

Jandarmii şi poliţiştii pun în executare mandatul de aducere a mamei Luizei eliberat de magistraţii Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală, informează IGPR.

Oamenii legii acţionează în baza articolului 266 Cod Procedură Penală (Citarea, comunicarea actelor procedurale şi mandatul de aducere - Executarea mandatului de aducere).

UPDATE Mama Luizei Melencu: „Încearcă prin orice metodă să ajungă la ceea ce vor ei”

Monica Melencu a spus că refuză să plece de acasă şi, ulterior, a leşinat. Mama Luizei a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că anchetatorii „încearcă prin orice metodă să ajungă la ceea ce vor ei” şi au adus jandarmii să o ia cu forţa.

„Vor să mă ia cu forţa. Pentru ce, pentru ce că nu am făcut nimic! Au adus jandarmii să mă ia cu forţa. Încearcă prin orice metodă să ajungă la ceea ce vor ei. Îmi este foarte frică şi imi este rău. Simt că nu mă pot ţine pe picioare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Monica Melencu, mama Luizei Melencu.

UPDATE Tonel Pop, după descinderea DIICOT la casa Melencu: Sunt şocat. Procurorii m-au ameninţat

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, a declarat, în timp ce jandarmii se aflau la casa Melencu din Caracal, că este şocat şi a precizat că a fost ameninţat de procurorii DIICOT cu un dosar penal, de aceea nu îşi mai poate sfătui clienţii.

„Sunt la fel de şocat. Văd că lumea se strânge acolo, înseamnă că ţara este şocată. Eu nu pot să comentez, pentru că procurorii m-au ameninţat că îmi fac şi mie dosar penal dacă nu fac ce vor dânşii. Nu pot să îmi desfăşor activitatea ca avocat liber pentru că m-au filmat, m-au ameninţat că nu pot să dau cu nicio părere. Nu pot să spun nimic, orice spun se întoarce împotriva mea. Nu pot să îmi mai desfăşor activitatea ca avocat liber”, a declarat avocatul Tonel Pop, la Antena3.

Potrivit avocatului, cel care a întocmit mandatul a refuzat să discute cu el. Tonel Pop a mai spus că doreşte să depună o plângere faţă de modul în care a acţionat DIICOT.

„Bineînţeles (va face plângere, n.r.), dar ca să pot să fac o plângere, nu pot să mă exprim. M-au ameninţat, m-au filmat ca pe un infractor. (...) Mi-au blocat activitatea profesională şi nu pot să sfătuiesc clienţii”, a mai spus Tonel Pop.


La domiciliul familiei Melencu se află, la ora transmiterii ştirii, agenţii procedurali şi jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice.

„Nu plec, să mă aresteze”, a spus mama Luizei.

„Nu mergem nicăieri, să fie clar!”, a spus, la rândul lui, bunicul fetei.

Mama Luizei a leşinat în timp ce se certa cu jandarmii.

Bunicul Luizei a avut la un moment dat un schimb de replici cu un jadarm:

Jandarm: Vă respect părul alb.

Bunicul Luizei: Părul alb da, dar nu durerea din suflet. (...) Am pierdut o fată scumpă şi dragă. Veniţi să ne luaţi ca pe nişte perverşi. Cu ce am greşit noi? Refuzăm, am refuzat indiferent de ce se întâmplă.

Jandarm: Suntem aici să desfăşurăm activităţi specifice. Vă multumesc

Bunicul Luizei: Ştim noi ce se întâmplă acolo? (nr: sediul DIICOT) Nu mai avem încredere în nimeni. Ştim ce se întâmplă în cuşca cu lei, dacă intrăm acolo?"

Ulterior, bunicul fetei a ameninţat că îşi dă foc.

Mandatul a fost emis după ce mama Luizei a refuzat să se prezinte, joi, la sediul DIICOT Bucureşti pentru a-i fi prelevate probe biologice, chiar dacă a primit citaţie în acest sens.

Monica Melencu a fost amendată cu 5.000 lei, iar vineri a fost emis un mandat.

Taguri:
melencu,
diicot,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici