Video VIDEO REPORTAJ: SRI face, în premieră, recrutări la un târg de joburi/ Candidat: M-aş putea infiltra într-o companie

Serviciul Român de Informaţii face, în premieră, recrutări la un târg de joburi din Bucureşti, reprezentanţii instituţiei fiind în căutare de "oameni talentaţi". În jur de 500 de candidaţi şi-au depus CV-ul, unii sperând că vor fi selectaţi, alţii dorind doar să afle detalii despre munca ofiţerilor.

3881 afişări

Unul dintre candidaţi spune că se poate califica pentru unul dintre posturile oferite, fiind capabil să deschidă imediat orice bancomat.

Încă de la deschiderea târgului, la stand-ul SRI s-a făcut coadă. Pe tot parcursul zilei, în jur de 500 de persoane, de toate vârstele şi din toate categorii sociale, au venit să îşi depună CV-ul în speranţa că vor fi selectate. Este şi cazul lui Eduard Braun, un tânăr de 28 de ani. Chiar dacă este la a doua încercare de a îşi găsi un loc de muncă la SRI, este convins că are calităţile necesare pentru a deveni ofiţer de informaţii mai ales că, susţine el, accesul la informaţii nu este greu.

"Eu consider că aş putea fi agent de informaţii, sunt un om normal, care mă pot integra în mulţime uşor şi pot afla destul de repede chestii. Am practicat ca inginer de mediu, am trei ani experienţă, acum sunt administrator bază de date la o firmă care se ocupă cu transportul de valori şi am făcut cam de toate în viaţă. M-aş putea infiltra într-o companie. De exemplu, ei te trimit la o firmă, te angajezi şi rămâi în cadrul firmei pentru a afla informaţii, sau urmăreşti anumite persoane. Accesul la informaţii într-o firmă e uşor, eu lucrez deja la o firmă şi am acces la foarte multe informaţii, deci e plin. Deci eu pot să desfac aproape fiecare bancomat din zona alocată, deci informaţia, dacă vrei să ajungi la ea, există", explică bărbatul, care e la a doua încercare de a se angaja la SRI.

Un alt tânăr dornic de a lucra în cadrul SRI este Radu. Spune că a luptat pe meleaguri străine timp de cinci ani, iar acum ar vrea să combată terorismul în România.

"Am luptat în Legiunea Străină cinci ani de zile şi am venit pe meleagurile noastre, ca să zic aşa. Despre SRI, sincer, nu ştiu prea multe, de-aia am venit să aflu, de-aia sunt aici. Din ce am văzut, ei sunt şi pe la aeroport şi sunt pe acolo în lupta contra terorismului, cu ochii în patru", spune Radu, în timp ce stă la rând pentru a-şi depune CV-ul.

Un alt candidat, o femeie de aproape 50 de ani, se bazează pe cunoştinţele pe care le are în domenii care, consideră ea, pot fi de ajutor instituţiei: economie, filozofie şi istoria religiilor.

"Mă gândesc că le pot fi de folos cu aceste cunoştinţe ale mele, sunt foarte bine pregătită în economie, în management, cunosc religiile şi acum urmează să finalizez doctoratul în filosofie. Am adus toate diplomele cu mine, să le arăt ce ştiu şi ce pot face", spune femeia, după ce şi-a depus CV-ul.

Conform pliantelor cu oferte de muncă, SRI doreşte să recruteze oameni talentaţi pentru domeniile de informaţii-operaţiuni, analiză de intelligence, IT&C, Limbi străine, psihologie, juridic şi antiterorism. Salariul de bază pentru un debutant, spun reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii, este de aproximativ 2.500 de lei, dar poate creşte destul de repede, în funcţie de performanţele obţinute.

"Căutăm oameni talentaţi! Ne dorim diversitate şi credem că diversitatea este una dintre cheile de a obţine performanţă, motiv pentru care am identificat şi o altă metodă de căutare. Nu căutăm dintr-un domeniu anume oameni talentaţi, de-aia am menţionat diversitatea, important este să aibă studii în domenii care ar putea fi relevante pentru securitatea naţională, să fie dispuşi să se dezvolte nu doar profesional ci şi personal, să aibă potenţial de a obţine performanţă în domeniul în care au şi pasiuni şi să îşi mai descopere noi talente pe care n-ar crede că le-ar avea sau le-ar putea dezvolta. Nu este suficient să fie foarte buni, trebuie să fie excepţionali. Trebuie să fie oameni dedicaţi profesiei şi dau totul pentru a se dezvolta în permanenţă. Acolo sunt oameni care abordează ceea ce fac nu ca pe o profesie şi să obţină rezultate foarte bune, ci abordează ceea ce fac ca pe o pasiune, ca să obţină rezultate exceştionale. Vârsta nu este un impediment", spune Andrei Bala, unul dintre angajaţii SRI care se ocupă de recrutări în cadrul târgului de joburi.

Târgul de job-uri ,,Angajatori de top" se desfăşoară vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului din Bucureşti, iar 100 de companii oferă peste 5.000 de locuri de muncă celor interesaţi. SRI nu a precizat care este numărul de locuri disponibile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici