Video Cât de folositoare sunt smartwatch-urile când faci sport? Răspunsul unui atlet de perormanţă

  • Iosif, atlet, foloseşte smartwatch Polar, iar antrenamentele sunt mai eficiente
  • Acesta monitorizează bătăile inimii, distanţele pe care le aleargă şi timpul
  • FitBit a primit autorizaţie de folosire a aplicaţiei EKG, pentru a detecta fibrilaţia arterială
1388 afișări

Îţi este sau nu folositor un smartwatch atunci cand faci miscare? Fie că eşti spotiv de performanţă, sau  faci mişcare din plăcere, raspunsul este DA! Iosif Aelenei are 32 de ani a făcut atletism de performanţă, iar de 10 ani este arbitru de fotbal în Iaşi. Are smartwacht Polar de câtiva ani şi îţi spune că nu-şi începe antrenamentele fără el. Cu ajutorul lui îşi monitorizează bătăile inimii, distanţele pe care le aleargă şi timpul, iar toate aceste lucruri fac antrenamentele mult mai eficiente. Toate datele pot fi apoi descărcate în laptop sau pe telefon. Ceasul costă aproximativ 1300 de lei.

Dacă  vrei un ceas smart mai de zi cu zi poţi cumpăra unul la 900 de lei, de la Fit Bit. Recent, compania americană a primit autorizaţie de folosire a aplicaţiei EKG, pentru a detecta fibrilaţia arterială. Aplicaţia FitBit EKG se va putea folosi pe modelul Sense, în România, din octombrie. Apple are şi el un model de smartwatch care costă aproape 4000 de lei. Noua aplicaţie Zgomot îşi spune când decibelii ajung la un nivel prea ridicat pentru auzul tău.

Iosif Aelenei, arbitru de fotbal: Dispozitivul, când este pus la mână, trebuie să-i faci o configuraţie în care pui toate datele tale personale, inclusiv vârsta antrenamentele ar trebui să aibă o anumită intensitate. Prima oară am avut un polar 400, acum am Polar 430, spre deosebire de 400 acesta ia bataile inimii de pe încheietura mâinii, la celălat aveam nevoie de o brăţară care venea în zona pieptului.

Ana-Maria Rus, Corespondent AlephNews: Între aceste două smartwatch-uri este o diferenţă de preţ de aproximativ 300 de lei. Acesta este  destinat sportivilor de performanţă, oferă date mai exacte, poşi să setezi intervale de timp şi distanţă. Acesta este mai mult pentru viaţa de zi cu zi, îţi monitorizează paşii, pulsul şi somnul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici