Armata siriană a recucerit mai multe câmpuri petroliere din zona Raqqa

Armata siriană, sprijinită aerian masiv de către Rusiei, a recucerit, sâmbătă, mai multe puţuri de petrol din sud-vestul provinciei Raqqa, forţând militanţii aparţinând organizaţiei teroriste Stat Islamic să se retragă spre ultimele teritorii controlate în Siria, informează Reuters.

1380 afișări
Imaginea articolului Armata siriană a recucerit mai multe câmpuri petroliere din zona Raqqa

Armata siriană a recucerit mai multe câmpuri petroliere din zona Raqqa

Potrivit unor surse militare, citate de televiziunea de stat Ikhbariyah, armata siriană a preluat controlul câmpurilor petroliere de la Wahab, al Fahd, Dbaysan, al-Qseer, Abu al Qatat and Abu Qatash, precum şi al unor sate din sud-vestul provinciei Raqqa şi la sud de oraşul Rasafa.

În ultimele luni armata siriană şi miliţiile sprijinite de Iran au avansat la est de oraşul Alep şi au recucerit teritoriile controlate de Stat Islamic aflate la vest de râul Eufrat. În capitala lor de facto, Raqqa, islamiştii luptă acum împotriva unor forţe susţinute de Statele Unite.

Următorul obiectiv major al armatei siriene îl constituie cucerirea oraşul Sukhna, care reprezintă cheia către provincia Deir Zor din est, aflată la frontiera cu Irakul, şi probabil ultimul bastion al Stat Islamic în Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici