Video Un lider al opoziţiei din Kosovo a detonat un dispozitiv fumigen în Parlament - VIDEO

Un lider al opoziţiei din Kosovo a detonat, joi, un dispozitiv fumigen în Parlament, în semn de protest faţă de dezbaterea unui acord intermediat de UE privind îmbunătăţirea legăturilor dintre Serbia şi fosta sa provincie din sud, Kosovo, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

830 afișări

Albin Kurti, liderul Partidului Autodeterminare al opoziţiei din Kosovo, a protestat, joi, în Parlament, prin detonarea a ceea ce a părut a fi un dispozitiv fumigen, împrăştiind fum în toată sala. Nu a existat confirmare imediată din partea poliţiei privind natura dispozitivului utilizat.

Kurti, un fost lider student care a protestat împotriva legislaţiei sârbe în anii 1990, coordonează mişcarea opoziţiei privitoare la legăturile dintre Priştina şi Belgrad, încurajate de UE în scopul susţinerii stabilităţii în fosta Republică iugoslavă.

În 2008, Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia, fiind recunoscută de peste 100 de state. Serbia şi aliatul său, Rusia, îi blochează accesul la ONU.

Kurti şi susţinătorii acestuia condamnă decizia guvernului din Kosovo de a accepta un acord privind crearea unei asociaţii a municipalităţilor în care trăiesc minorităţi sârbe, acuzând că această mişcare reprezintă o întoarcere la legislaţia Belgradului.

"Nimeni nu este mandatat şi nu are dreptul de a aduce Serbia înapoi în Kosovo", a declarat într-un comunicat un bloc al opoziţiei din care face parte şi partidul lui Kurti, adăugând că "nu vom permite să se întâmple aşa ceva".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici