Video Klaus Iohannis, despre refuzul de revocare şi numire a miniştrilor: Nu poate PSD să îmi dea niciun ultimatum. Vorbesc vrute şi nevrute

Klaus Iohannis a declarat, joi, referitor la anunţul ministrului Justiţiei că va redacta un proiect de sesizare a CCR pe un conflict între Guvern şi Preşedintie, că PSD nu poate să îi dea „niciun ultimatum” şi că aceştia „sunt sub o oarecare presiune politică şi vorbesc vrute şi nevrute”.

897 afișări

„Cred că dumnealor sunt sub o oarecare presiune politică şi vorbesc vrute şi nevrute. Mie nu poate PSD să îmi dea niciun ultimatum. Eu am spus că după sărbătorile de 1 Decembrie voi analiza aceste chestiuni şi o să vorbim atunci mai mult”, a declarat Klaus Iohannis cu privire la anunţul ministrului Justiţiei că va redacta un proiect de sesizare a CCR pe un conflict între Guvern şi Preşedinte.

Întrebat dacă are dreptul constituţional să refuze numirea vreunui ministru, Klaus Iohannis a precizat că ”respectă Constituţia”.

„În opinia mea, constitutional, am dreptul să fac exact ce fac. Eu sunt un preşedinte care respect ad-litteram Constituţia. Fiţi siguri că ce fac eu este constitutional”, a declarat şeful statului.

Ministrul Justiţiei a anunţat, luni, că va redacta până luni un proiect de sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte, rezultat de refuzul de revocare şi numire a miniştrilor. Toader a anunţat că decizia sesizării CCR nu a fost luată.

"Până luni, voi redacta un proiect de posibilă sesizare a Curţii Constituţionale pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi preşedintele republicii pentru refuzul de revocare şi numire a miniştrilor propuşi. Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la nivelul Ministerului Justiţiei, vom redacta acest proiect de posibilă sesizare a Curţii Constituţionale. În cursul zilei de luni îl vom prezenta, îl vom discuta şi apoi cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza Curtea cu un astfel de conflict. Posibila sesizare venind de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei premier", a anunţat Tudorel Toader, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici