Video Fostul premier Sorin Grindeanu a fost audiat la DNA: Am calitatea de martor. Am fost audiat de o persoană de sex feminin

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, după ce a fost audiat la DNA, că a fost citat în calitate de martor, fără a preciza cauza în legătură cu care a dat declaraţii procurorilor. Grindeanu a spus însă că nu este de vorba despre plângerea depusă pe numele lui Mihai Busuioc.

3905 afișări

"Am calitatea de martor. Nu pot să vă dau amanunte. Nu are nicio legătură cu plângerea depusă pe numele lui Mihai Busuioc. Am fost audiat persoană de sex femeinin", a declarat Sorin Grindeanu după ce a fost audiat la DNA.

Întrebat cum comentează înregistrările în care ar apărea procurorul şef al DNA cerând ca în cadrul cercetărilor să se ajungă la premier, Grindeanu a spus: "Am văzut, era undeva în februare. Nu e cazul. Nu despre asta e vorba. (..)Citez din clasici în viaţă, din actualul premier Mihai Tudose, noi în partea aia suntem mai calmi, în partea de vest, în Banat. În primul rând ştiam ce am făcut eu, ca viceprimar. nerăspunzând de acel domeniu din primărie, neavând nici certitudinea că lucrurile au stat aşa. Nu aş vrea să comentez. Cât am fost viceprimar nu am avut în coordonare aceasta activitate, de patrimoniu a oraşului Timişoara."

La jumătatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruţa Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persone cu funcţii, prin exprimări precum : "Ştiţi ce-mi doresc: să 'decapaţi' instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , “ Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!“. În replică, DNA susţine că înregistrările în care ar apărea Kovesi nu sunt autentice şi "conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere".

Este vorba despre o cauză privind retrocedarea unor imobile din Timişoara, unde Grindeanu a fost viceprimar. În această anchetă sunt vizate mai multe persoane, printre care şi actualul edil din Timişoara, Nicolae Robu.

Fostul premier a depus o plângere pe numele şefului Secretariatului General al Guvernului, Mihai Busuioc, în perioada în care se afla la conducerea Executivului.

Sorin Grindeanu a ajuns la DNA în jurul orei 12.00, având calitatea de martor într-un dosar penal aflat în instrumentarea DNA, au precizat sursele citate.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici