Video Ioan Oltean, la DNA într-un dosar mai vechi: Dacă nu am fost în Chitila, nu pot primi sac de bani

Fostul deputat Ioan Oltean a fost chemat la sediul DNA într-un dosar din 2015 în care este acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri pentru a interveni la ANRP în favoarea sa. Oltean susţine că este nevinovat, pentru că nu a fost niciodată în Chitila, unde ar fi primit banii.

1584 afișări

„Lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de înalta instanţă acum doi ani. (...) El (dosarul, n.r.) trebuie închis, fie prin clasare, fie prin retrimitere în instanţă”, a declarat Ioan Oltean, la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă a primit bani de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP pentru o despăgubire, Oltean a răspuns: „Eu nu am fost niciodată în Chitila. Dacă nu ai fost, nu poţi să primeşti un sac cu bani, atâta timp cât nu ai călcat niciodată în Chitila. Acolo e vorba de mine, nu un şofer sau altă persoană. Cu ştiinţa mea, nimeni nu a călcat acolo (niciun apropiat al său, n.r.). Dosarul e in nelucru, nu în lucru. Dosarul cu sacul de bani e în nelucru din noiembrie 2015. O să vedem care e situaţia. Eu nu aştept ca fapta să se prescrie. Eu ştiu că sunt nevinovat”.

Dosarul în care a fost chemat Ioan Oltean este unul mai vechi, fostul deputat fiind acuzat că ar fi primit 600.000 de euro de la omul de afaceri Rotaru pentru a interveni pe lângă membrii ANRP.

Procurorii ar fi aflat de mita primită de Oltean de la Rotaru prin denunţul lui Adrian Alexandrescu, fostul paroh de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Chitila, unde primii doi s-ar fi întâlnit pentru remiterea banilor.

Taguri:
dna,
ioan oltean,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici