Video Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, audiaţi la DNA. Fostul şef Fujitsu, aproape să fie lovit cu maşina de un fost luptător K1

Omul de afaceri Claudiu Florică a fost audiat, luni, timp de peste o oră la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta refuzând să facă declaraţii despre dosar sau calitatea în care a fost chemat. La sediul DNA a ajuns şi Dinu Pescariu.

2313 afișări

Omul de afaceri Claudiu Florică, fostul şef Fujitsu România, inculpat în dosarul Microsoft pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Afaceristul a refuzat să facă declaraţii despre dosarul în care a fost chemat sau calitatea, iar la ieşirea din sediul DNA, în momentul în care traversa strada în fugă, era să fie lovit cu maşina de către fostul luptător K1 Daniel Ghiţă, care trecea întâmplător pe acolo.

"Circulam regulamentar, chiar cu viteză mai moca decât e maximum permis în acea zonă, când m-am trezit cu o persoană care mi-a sărit în faţa maşinii. Nu ştiu cine era, am văzut doar că era urmărit de foarte mulţi jurnalişti. Pur şi simplu m-am trezit cu persoana respectivă în faţa maşinii, am frânat, nu l-am recunoscut cine era, apoi omul a trecut mai departe şi eu mi-am văzut de drum. Nu m-am speriat, doar eram un pic uimit de ceea ce se întâmpla. Nu ştiu cine e Claudiu Florică, acum aud de la dumneavoastră prima dată", a declarat, pentru MEDIAFAX, fostul luptător K1, Daniel Ghiţă.

La sediul DNA s-a prezentat şi Dinu Pescariu, denunţător în dosarul "Microsoft".


"Concret, în calitate de reprezentant al Fujitsu Siemens Computers GmbH, inculpatul Florică Claudiu Ionuţ, pentru a crea aparenţa că firma respectivă este unic distribuitor al produselor Microsoft şi pentru a se evita organizarea unei licitaţii publice, a semnat ofertele comune Fujitsu Siemens Computers – Microsoft România din data de 02.10.2003, respectiv 12.03.2004. Cele două oferte au fost semnate atât de Hotăran Silviu (cea din data de 02.10.2003) cât şi de Artopolescu Ovidiu Petrişor (cea din data de 12.03.2004), în calitate de reprezentanţi ai Microsoft România. Cele două oferte conţineau preţuri cu mult supraevaluate faţă de sumele cu discount pe care le cerea în realitate compania Microsoft", potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Prejudiciul în dosar a fost stabilit la aproape 67 de milioane de dolari..

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici