Video USR cere demisiile lui Dragnea şi Tăriceanu de la conducerea Parlamentului / Barna: Mesajul partenerilor României pentru PSD-ALDE este "O daţi de gard cu justiţia"

USR cere demisia lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea celor două camere ale Parlamentului, după ce Departamentul de Stat al SUA a anunţat că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările legilor justiţiei.

682 afișări

Barna: Mesajul partenerilor României pentru PSD-ALDE este „O daţi de gard cu justiţia”

Mesajul pe care partenerii României îl transmit în mod explicit către actuala guvernare este „O daţi de gard cu justiţia”, a precizat, marţi, preşedintele USR, Dan Barna, el apreciind că reacţia PSD-ALDE la acest mesaj este una „la limita iresponsabilităţii”.

„Practic, trebuie să traducem limbajul diplomatic în limbajul cetăţenilor. În momentul în care, în mesaje oficiale, acum două săptămâni, în MCV, ieri şi astăzi în mesajul Departamentului de Stat al Statelor Unite găsim cuvinte precum <<îngrijorare>>, <<preocupare>>, <<afectare>> a intereselor statului de drept, traducerea pentru cetăţeni este foarte simplă: <<O daţi de gard şi continuaţi să o daţi de gard cu Justiţia>>. Acesta este mesajul pe care partenerii României îl transmit în mod explicit, din ce în ce mai explicit, vedem în aceste zile, către actuala guvernare, iar reacţia este la limita iresponsabilităţii”, a precizat liderul USR, Dan Barna.

El a precizat că PSD-ALDE se „joacă” cu interesele strategice ale României.

„În urmă cu câteva săptămâni USR a anunţat că PSD şi ALDE par să redirecţioneze poziţionarea strategică a României, domnul Meleşcanu având brusc un interes neaşteptat pentru grupul ţărilor de la Vişegrad şi, probabil, domnul Dragnea, pentru viziunea de leadership politic pe care o găsim în aceste ţări”, a spus Barna, care a arătat că iresponsabilitatea actualei majorităţi duce România către un risc semnificativ pentru statul de drept.

„Opţiunea PSD este foarte simplă. Fie sacrifică complet interesele României salvându-l pe domnul Dragnea şi pe acoliţii domniei sale, fie păstrează statul de drept. Iar, ceea ce se întâmplă, pare, deocamdată, că opţiunea pe care dânşii o aleg e cea de a face scut în jurul domnului Liviu Dragnea, ignorând complet sau sacrificând statul de drept pe care România l-a construit atât de greu”, a spus Barna.

USR cere demisia lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea celor două camere ale Parlamentului, după ce Departamentul de Stat al SUA a anunţat că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările legilor justiţiei.

„USR cere coaliţiei PSD-ALDE să aleagă între izolarea României şi salvarea lui Dragnea şi Tăriceanu de închisoare. Cei doi lideri PSD-ALDE trebuie să îşi dea demisia din conducerea Parlamentului pentru a opri discreditarea instituţiilor statului român, iar această coaliţie periculoasă trebuie să renunţe la lupta împotriva justiţiei şi a statului de drept pentru a demonstra partenerilor euro-atlantici că România este o democraţie stabilă şi un furnizor de Securitate într-o poziţie geostrategică importantă”, potrivit unui comunicat de presă.

„Dacă domnii Dragnea şi Tăriceanu continuă războiul împotriva justiţiei vor fi pe deplin responsabili de abandonarea parteneriatului cu UE şi NATO şi de izolarea României în plan extern”, a susţinut preşedintele USR, Dan Barna, în comunicat.

Departamentul de Stat al SUA a dat publicităţii, luni, o declaraţie prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de slăbirea independenţei justiţiei în România şi cere Parlamentului să respingă propunerile care afectează statul de drept şi lupta împotriva corupţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici