Video Cristian Burci, acuzat de devalizarea fostei fabrici de vagoane din Caracal. Patronul „Adevărul” a ajuns la sediul DIICOT - VIDEO

Procurorii DIICOT au făcut, miercuri dimineaţa, patru percheziţii, atât la domiciliul omului de afaceri Cristian Burci, cât şi la sediul unui ziar pe care îl controlează, acesta urmând să fie dus la sediul DIICOT Olt pentru audieri.

6891 afișări

UPDATE Cristian Burci, patronul „Adevărul”, a ajuns la sediul DIICOT Olt

Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi Prima TV, a ajuns, miercuri după-amiază, la sediul DIICOT Olt, însoţit de mascaţi, pentru a fi audiat în dosarul în care este suspectat de devalizarea fostei fabrici de vagoane ROMVAG din Caracal.

La audieri se află şi Cătălin Mănescu, subaltern al lui Cristian Burci, Denisa Turcu, administratorul special al "Adevărul", Ion Dinoiu, fost director al ROMVAG dar şi alte persoane.

DIICOT Olt a făcut, miercuri dimineaţa, patru percheziţii, dintre care una la domiciliul omul de afaceri Cristian Burci iar o alta la sediul unui ziar.

“Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu unei firme prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei”, au declarant pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Procurorii susţin că în aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului ar fi reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

Potrivit surselor citate grupul ar fi creat un prejudiciu de 25.646.825 lei, “prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive”.

Nouă persoane sunt vizate de anchetă pentru infacţiuni de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală,instihare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, urmând ca la sediul DIICOT Olt să fie audiate 12 persoane.

Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi Prima TV, urmează să fie dus pentru audieri la sediul DIICOT Olt, fiind suspectat de devalizarea fostei fabrici de vagoane ROMVAG din Caracal, au declarat surse judiciare pentru corespondentul MEDIAFAX.

Surse DIICOT Olt precizează că cel care a cumpărat ROMVAG de la statul român, omul de afaceri Cristian Burci, a iniţiat, începând cu anul 2006, un grup infracţional organizat, sprijinit de fostul director al fabricii, Ion Dinoiu, actual candidat UNPR la Primăria Caracal, dar şi de alte opt persoane.

Printre acestea se numără şi Denisa Turcu, administratorul special al "Adevărul". Membrii grupului ar fi prejudiciat ROMVAG Caracal şi bugetul statului prin evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Anchetatorii spun că prejudiciul cauzat ROMVAG se ridică la peste 7 milioane de euro şi 4 milioane de lei.

Tot începând cu anul 2006, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, cei vizaţi de anchetă "au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei".

Pe de altă parte, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile care nu au la bază operaţiuni reale, grupul condus de Cristian Burci a creat un prejudiciu statului român de peste 25 de milioane lei.

DIICOT Olt a făcut, miercuri dimineaţa, patru percheziţii, dintre care una la domiciliul omul de afaceri Cristian Burci iar o alta la sediul redacţiei Adevărul. Nouă persoane sunt vizate de anchetă pentru infacţiuni de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală,instihare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Mai multe persoane vor fi duse, în cursul zilei de miercuri, la sediul DIICOT din Slatina pentru audieri. Printre acestea se numără şi Cristian Burci.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici