Video Florarii PROTESTEAZĂ în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti/ Firea: Primăria Capitalei nu are atribuţii privind avizele solicitate de asociaţiile de florari

Aproximativ 300 de florari protestează, la ora transmiterii ştirii, în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti, aceştia fiind nemulţumiţi că primăria nu le mai eliberează autorizaţii de funcţionare.

1100 afișări

Florăresele au venit în faţa Primăriei Capitalei cu flori şi pancarte cu mesaje precum "Meseria noastră e cea mai frumoasă", "Suntem florari, nu vrem social", "Noi vrem să muncim cinstit, avem copii de hrănit" sau "Vrem avize, vrem să muncim legal".

Protestatarii sunt nemulţumiţi că unele primării din Capitală nu mai eliberează avize de funcţionare. Ei spun că acest fapt se datorează Primăriei Capitalei care a oprit orice fel de avizare deoarece lucrează la un regulament pentru comerţul cu flori.

"Noi avem câte cinci, şapte copii, nepoţi. De unde să avem bani? Noi nu ne-am dus să cerem, nu am luat bani de la stat, am plătit, am plătit impozite", a declarat, pentru MEDIAFAX, o florăreasă.

Florarii au cerut să discute cu primarul general al Capitalei.

"Lipsa avizelor pune în pericol sute de locuri de muncă. Ce facem în această situaţie? Aşa cum ştim, Uniunea Europeană şi statul român trebuie să promoveze condiţii de creare de locuri de muncă pentru integrarea romilor în societate! Contrar acestor principii în momentul de faţă cu voie sau fără voie se pun în pericol sute de familii. În această situaţie, atât noi cât şi copiii noştrii suntem nevoiţi să luăm în calcul plecarea din ţară şi bineînţeles să devenim asistaţii sociali ai Europei. Vrem acest lucru? Fac un apel către toţi florari din Bucureşti şi din ţară că este momentul să ne solidarizăm pentru a ieşi în stradă", se arată într-un mesaj al Asociaţiei Florarilor şi Meseriilor Tradiţionale, postat pe Facebook.

Firea: Primăria Capitalei nu are atribuţii privind avizele solicitate de asociaţiile de florari

Primăria Municipiului Bucureşti nu are atribuţii în ceea ce priveşte avizele pe care le solicită asociaţiile de florari, primăriile de sector fiind cele care elaborează avize, a declarat marţi primarul general Gabriela Firea.

"Primăria Generală a Capitalei nu are atribuţii în ceea ce priveşte avizele pe care le solicită asociaţiile de florari. Primăriile de sector elaborează avize. Am înţeles că există un dialog între asociaţiile de florari şi primăriile de sector, deci nu sunt dificultăţi. Ieri consilierii primarului general au primit o delegaţie a asociaţiilor de florari pentru a arăta că suntem deschişi dialogului, ascultăm toate problemele comunităţii, dar nu Primăria Generală eliberează aceste avize necesare florarilor", a declarat Gabriela Firea.

Aproximativ 300 de florari au protestat, marţi, în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti, aceştia fiind nemulţumiţi că primăria nu le mai eliberează autorizaţii de funcţionare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici