Video Peste 50 persoane, între care 10 copii, salvate din Marea Egee de poliţiştii de frontieră români

Peste 50 persoane din Irak, Palestina, Algeria, Kuweit şi Tunisia, între care zece copii, aflate pe o ambarcaţiune mică, supraaglomerată, care risca să se scufunde şi care a intrat în apele teritoriale ale Greciei dinspre Turcia, au fost salvate de poliţiştii de frontieră români, aflaţi în misiune.

828 afișări

Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune în Grecia, au salvat, luni, 56 de cetăţeni străini din Irak, Palestina, Algeria, Kuweit şi Tunisia, care se aflau pe o ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraaglomerată, în apele Mării Egee.

Poliţiştii de frontieră de pe nava MAI 1102, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "Epn Poseidon Sea”, coordonată de Agenţia FRONTEX, au observat o ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care a intrat în apele teritoriale ale Greciei venind din Turciei.

Ambarcaţiunea era supraaglomerată şi risca să se scufunde, iar persoanele de pe ambarcaţiunea ar fi putut intra în şoc hipotermic, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au transbordat pe nava Gărzii de Coastă ce 56 de persoane: 31 de bărbaţi, 15 femei şi 10 copii.

Poliţiştii au acordat persoanelor salvate, originare din Irak, Palestina, Algeria, Kuweit şi Tunisia, primul ajutor, asistenţă şi hrană.

Persoanele salvate au fost debarcate în Portul Chios şi predate autorităţilor elene.

"De la începutul detaşării în Operaţiunea Maritimă Poseidon care se desfăşoară în Grecia, sub egida Frontex, poliţiştii de frontieră români au salvat, individual, dar şi în cooperare cu Poliţia Locală din Chios, Poliţia Portuară şi cu echipele Frontex de pe uscat, 229 cetăţeni străini care au ajuns în apele teritoriale greceşti, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni", arată Poliţia de Frontieră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici