Video Sindicaliştii din penitenciare îi cer demisia Ministrului Justiţiei: „Tudorel, Minciunel” | VIDEO

Aproximativ 300 de sindicalişti ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au protestat, miercuri, în faţa Ministerului Justiţei, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă din penitenciare, dar şi de nivelul de salarizare.

255 afișări

Aproximativ 300 de angajaţi din penitenciarele româneşti s-au strâns, miercuri, cu vuvuzele, în faţa Ministerului Justiţiei, cerând demisia ministrului Tudorel Toader şi strîgând „Tudore, Minciunel”.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă din penitenciare, de faptul că au ore suplimentare neplătite sau că nu au suficiente dotări pentru a se apăra de condamnaţii care sunt agresivi.

„Ministrul Justiţiei a promis acum un an standarde privind condiţiile de lucru în penitenciare şi un plan multianual de investiţii, dar nu s-a ţinut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiţii a fost redus la jumătate. În continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiţiei s-a angajat acum 6 luni, ca reacţie la refuzul unor colegi de a intra în serviciu, că orele suplimentare vor fi plătite, dar nu s-a ţinut de cuvânt”, spun reprezentanţii sindicaliştilor.

Aceştia mai precizează că în cazul în care revendicările lor nu sunt rezolvate, nu vor înceta protestele.

„Dacă aceste revendicări nu vor primi un răspuns pozitiv concret, vom continua acţiunile în instanţele civile şi penale împotriva ministrului Justiţiei şi vom recurge la blocarea activităţii penitenciarelor ca urmare a refuzului angajaţilor de a lucra în condiţii de lucru improprii”, susţine Sorin Dumitraşcu, preşedintele FSANP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici