Video Anxietatea şi frica de epidemie te fac să mănânci mai mult. Sfatul psihologilor

  • Au trecut peste 6 săptămâni de când stai închis în casă din cauza epidemiei.
  • Mănânci mai mult însă nu e vina ta. Uite ce se întâmplă!
  • Anxietatea şi frica sunt două sentimente care te copleşesc, spun specialiştii.
204 afișări

Stai deja de 6 săptămâni închis în casă şi mai ai încă 2 de aşteptat. Majoritatea ne confruntăm cu stări emoţionale extreme şi ne împrietenim din ce în ce mai mult cu frigiderul. Un psiholog are răspunsuri pentru tot ce ţi se întâmplă.

Cristina Fedorovici, psiholog: Anxietatea a crescut foarte mult. Mâncăm mai mult, mai prost şi mai haotic. Ne calmăm, ne liniştim fricile, ne liniştim anxietatea atunci când băgăm ceva în gură. Din păcate ne liniştim doar pe o perioadă foarte scurtă, după care anxietatea revine şi poate să fie chiar mai mare decât era initial.

Oricât de greu pare să îţi înfrânezi poftele alimentare, există soluţii.

Cristina Fedorovici: Să stabilim ora la care vom mânca şi ce anume vom mânca.

În concluzie, cu puţină disciplină şi mai puţină presiune asupra ta, îţi poţi controla alimentaţia din această perioadă de izolare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici