Video ATAC în Canada: Un vehicul a lovit un grup de pietoni, în centrul oraşului Toronto. Cel puţin zece persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite. Autorul atacului, arestat/ Prima reacţie a premierului Trudeau | VIDEO, FOTO

Cel puţin zece persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite, luni după-amiază, după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni, în centrul oraşului canadian Toronto, a precizat Poliţia locală. Autorul atacului a fost arestat, anunţă autorităţile.

12644 afișări

Bilanţul incidentului a ajuns la zece morţi şi 15 răniţi

În cadrul unei conferinţe de presă, Mark Saunders, şeful Poliţiei din Toronto, a precizat că bilanţul incidentului a ajuns la zece morţi, după ce o victimă a murit la spital. Alte 15 persoane sunt spitalizate.

Saunders a declarat că autorul atacului este Alek Minassian, un tânăr de 25 de ani, fără antecedente penale.

Martorii sunt de părere că incidentul rutier a fost un act deliberat.

Reprezentanţi ai Ministerului canadian de Interne au susţinut că este prematur pentru a spune dacă incidentul este de natură teroristă.

"În acest moment, este prematur să stabilim care a fost motivul incidentului", a declarat Meaghan Gray, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Toronto.

Foto: Hepta

Justin Trudeau exprimă compasiune pentru victimele incidentului rutier

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a exprimat compasiune pentru victimele incidentului produs luni după-amiază în Toronto.

"Tocmai am aflat despre situaţia din Toronto; suntem cu gândul la persoanele afectate", a declarat Justin Trudeau.

"Va trebui să aflăm mai multe detalii, vom comunica informaţii suplimentare în orele următoare", a spus Trudeau.

Incidentul rutier a avut loc în timp ce în Toronto se desfăşoară o reuniune a Grupului ţărilor puternic industrializate (G7).

Foto: Hepta

Autorul atacului, arestat

Potrivit martorilor, vehiculul a lovit pietonii cu viteza de peste 110 km/h.

Unele persoane au murit, iar altele sunt grav rănite în urma incidentului, conform presei canadiene.

Incidentul a avut loc în zona străzilor Yonge / Finch, anunţă Poliţia din Toronto.

O autoutilitară de culoare albă a lovit un grup de persoane, într-o zonă pietonală.

Foto: Hepta

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici