Video Deputatul Andreea Cosma, audiată la DNA Ploieşti: Eu cred în justiţie! Îmi este puţin frică

Deputatul Andreea Cosma a ajuns, marţi, la DNA Ploieşti, unde a declarat că are calitate de martor, într-un dosar care îl vizează pe procurorul Mircea Negulescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1674 afișări

UPDATE 16.20 Deputatul Andreea Cosma a declarat, marţi, la ieşirea de la DNA Ploieşti, unde a fost în calitate de martor, într-un dosar care îl vizează pe procurorul Mircea Negulescu, că îi este teamă după mărturisirile făcute în spaţiul public, dar că are încredere în justiţie, transmite corespondentul MEDIAFAX

„Am fost audiată în calitate de martor. Se cercetează aspecte legate de procurorul Negulescu, dacă a divulgat anumite date din dosare sau a fabricat probe. Momentan se face o cercetare de către DNA Ploieşti. DNA Ploieşti susţine că procurorul Negulescu nu reprezintă DNA Ploieşti, vor să se dezică de această situaţie şi spun că, dacă se confirmă toate aceste lucruri, va răspunde penal”, a declarat Andreea Cosma la ieşirea din sediul DNA Ploieşti.

Întrebată de jurnalişti la ce se referă atunci când vorbeşte de „fabricarea de probe”, Andreea Cosma a precizat că este vorba de un stick care apare în dosarul fratelui, Vlad Cosma, şi al tatălui, Mircea Cosma, dar care în realitate nu ar exista.

„În urma afirmaţiilor mele în spaţiul public cu privire la dosarul instrumentat de DNA Ploieşti, dar cu urmărirea penală făcută de procurorul Negulescu care era, în acel moment, procuror la PCA, am făcut afirmaţia cu privire la un stick de probe şi am dat declaraţie că, după ce a fost dată această condamnare în dosarul tatălui şi fratelui meu, având în vedere relaţia care o avem cu acest procuror şi faptul că încerca să îmi câştige încrederea (...), mi-a spus că mie şi fratelui meu, ne-a chemat la o discuţie şi ne-a spus că acest stick nu există, de aceea este şi motivul pentru care susţinea în mesaje că tatăl meu e nevinovat şi o să câştige la Înalta Curte”, a adăugat deputatul.

Andreea Cosma a mai spus că la instanţa de fond nu a avut detaliile pe care le are acum.

„La instanţa de fond nu am avut aceste detalii şi nu am cerut proba cu stick-ul pentru că nu şi-a imaginat nimeni aşa ceva şi după ce a venit condamanrea şi a început apelul, fratele meu a făcut un memoriu şi a cerut şi prezentarea acestei probe întrucât aceasta nu există. Acum se va vedea la Înalta Curte dacă afirmaţiile sunt corecte şi îl aşteptăm pe domnul Negulescu să aducă stick-ul”, a afirmat Andreea Cosma.

Cosma a mai precizat că marţi, la DNA Ploieşti, a declarat ceea ce i-a povestit procurorul Mircea Negulescu.

„Am spus nişte lucruri pe care le ştiam (...), de anumiţi martori protejaţi pe care îi folosea (procurorul Negulescu- n.r.), folosea inclusiv prieteni apropiaţi din jurul lui, îi folosea ca martori în dosare dacă era în lipsă de martori, le dădea o identitate protejată şi în folosea”, a mai spus Andreea Cosma.

Andreea Cosma a mai declarat că ea crede în justiţie, dar „îmi este puţin frică”, şi că în perioada următoare vrea să facă o plângere împotriva lui Negulescu.

„Acum urmează să fac plângere, pentru că ei nu pot cerceta infracţiuni legate de ce mă interesează pe mine în speţa mea personală - abuz în serviciu şi represiune nedreaptă în cazul dosarului pe care el mi l-a făcut. (...) Eu nu pot să o depun decât la Parchetul General (...). Aştept să o fac pentru că, în urma apariţiilor în spaţiul public, am prins curaj şi vreau să fac şi lucrul ăsta”, a declarat Cosma.

Deputatul a mai spus că se gândeşte să ceară chiar înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să cerceteze “abuzurile” lui Mircea Negulescu.

Andreea Cosma a ajuns la sediul DNA Ploieşti fără avocat şi a declarat presei că are calitatea de martor, într-un dosar care îl vizează pe procurorul suspendat Mircea Negulescu.

„Sunt în calitate de martor în dosarul care îl vizează pe procurorul Negulescu. Vorbim când ies”, a declarat Andreea Cosma.

Deputatul PSD Andreea Cosma a afirmat, în urmă cu o săptămână, că procurorul Mircea Negulescu i-a făcut avansuri, iar atunci când le-a refuzat, magistratul a ameninţat-o că o va trimite la închisoare, odată cu tatăl său, Mircea Cosma, fostul preşedinte al CJ Prahova, şi fratele său, fostul deputat Vlad Cosma.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul său, pentru că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar.

Totodată, procurorul, conform Inspecţiei Judiciare, a solicitat unui alt procuror, în prezenţa unui martor, a unui avocat şi a unui jurnalist, informaţii cu privire la conţinutul unor interceptări dintr-un dosar pe care acesta din urmă îl instrumenta. Acţiunea disciplinară se află, în prezent, la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici