Video FOTO, VIDEO | Puternic incendiu de pădure de conifere în Bistriţa-Năsăud, unde focul a cuprins opt hectare/ Pericol de extindere a incendiului la o pădure din apropiere

Un puternic incendiu a izbucnit, joi, într-o pădure de conifere din comuna Romuli, judeţul Bistriţa-Năsăud. Peste 30 de persoane intervin, iar flăcările au cuprins între şase şi opt hectare, transmite corespondentul MEDIAFAX. UPDATE: Incendiul s-ar putea extinde la o pădure din apropiere

427 afișări

Peste 30 de pompieri militari, voluntari şi personal al Ocolului Silvic intervin pentru stingerea incendiului izbucnit, joi, într-o pădure de conifere din comuna Romuli, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Flăcările au cuprins între şase şi opt hectare, zona fiind de munte, greu accesibilă.

Se acţionează cu utilaje forestiere, drujbe şi alte accesorii de primă intervenţie, pentru localizarea şi stingerea focarelor, dar şi pentru protejarea fondului forestier din imediata apropiere.

Incendiul izbucnit la o plantaţie de conifere din comuna Romuli, judeţul Bistriţa-Năsăud, s-ar putea extinde la o pădure din apropiere. ”Suntem disperaţi! Stingem incendiul într-o parte, însă până ajungem dincolo, se aprinde din nou”, spune primarul din comună.

Autorităţile locale au cerut sprijin aerian pentru stingerea incendiului situat într-o zonă foarte greu accesibilă.

”Suntem disperaţi! Stingem incendiul într-o parte, însă până ajungem dincolo, se aprinde din nou. Focul e pe cale să ajungă la o pădure bătrână. Am vorbit cu prefectul, cu preşedintele Consiliului Judeţean şi am solicitat sprijinul şi lui Raed Arafat, pentru a ne aloca un avion specializat în stingerea incendiilor, însă aparatul respectiv acţionează acum la un incediu de pădure în zona limitrofă Aradului cu Hunedoara. Improvizăm cum putem. Autospeciala de pompieri estre trasă de un TAF la deal, însă e foarte greu!”, a declarat, presei, primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui trunchi de copac lovit de trăznet.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, pompierii militari, pompierii voluntari, angajaţii Ocolului Silvic, cei ai Primăriei Romuli şi mai mulţi localnici luptă cu flăcările, însă intervenţia este extrem de dificilă din cauza terenului accidentat şi a faptului că incendiul este întreţinut de vegetaţia uscată.

“Se acţionează pe o suprafaţă de aproximativ şase - opt hectare, într-o zonă greu accesibilă, impracticabilă autospecialelor de stingere din dotarea pompierilor. Se acţionează cu două utilaje grele (TAF-uri), cu drujbe şi alte mijloace de primă intervenţie pentru a localiza şi lichida focarele şi pentru împiedicarea propagării incendiului la pădurea din apropiere, care se află la o distanţă de doar câţiva metri. Terenul pe care se manifestă incendiul este extrem de accidentat, cu înclinaţie mare, însă echipajele de intervenţie fac eforturi susţinute pentru delimitarea zonei afectate şi protejarea pădurii de conifere din apropiere”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsău, plt.maj. Marius Rus.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil miercuri, dar a fost observat târziu, la o plantaţie de conifere din comuna Romuli, judeţul Bistriţa-Năsăud. Flăcările au cuprins între şase şi opt hectare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici