Video Mii de oameni la protestul organizat în ţară de PNL împotriva Guvernului | FOTO, VIDEO

Mii de liberali protestează, luni, împotriva Guvernului, în marile oraşe ale ţării. La Alba Iulia, peste 500 de oameni scandează în faţa Prefecturii, peste 800 sunt în Ploieşti. Manifestaţii sunt şi la Sibiu, Cluj sau Bistriţa-Năsăud, dar şi la Galaţi, sunt participă peste 1.200 de persoane.

5280 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Alba

Peste 500 de liberali protestează, luni, în faţa Prefecturii Alba, faţă de ”Revoluţia fiscală” şi scandează ”Hoţii” şi ”Jos guvernul”. Între ei se află şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liberalii s-au întâlnit în faţa sediului PNL din Alba Iulia, de unde au plecat în marş spre Prefectura Alba, cu pancarte şi afişe pe care scrie: ”Doar împreună vom reuşi”, ”PSD cu Dragnea ne-au furat”, ”Păzea, gândim!”, ”PSD – ciuma roşie”, ”Euro – 4,62 de lei, benzina – 5,5 lei, puşcăriaşii ies, se scumpeşte gazul, curentul, alimentele, salariile cresc cu doi lei. În rest, toate bune”, ”Se vorbeşte în popor, Dragnea eşti un infractor”.

De asemenea, liberalii se manifestă zgomotos, cu fluiere şi vuvuzele şi scandează: ”PSD, ciuma roşie”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, ”Hoţii”, ”Mincinoşii”, ”Nu vom ceda şi vom câştiga” şi ”Jos Guvernul”.

În drumul de la partid spre Prefectură, unul dintre liberali a spus, la portavoce, că trebuie să arate că ei, liberalii, nu sunt ca ceilalţi. ”Trebuie să ne ridicăm pentru că ţara are nevoie de noi, nu pentru că vrem să ajungem la putere. Ţara are nevoie de PNL”, este mesajul transmis.

De asemenea, liderul PNL, primarul Mircea Hava, a declarat, presei, că sunt decişi să înceapă protestele pentru tot ce s-a întâmplat, ”pentru toate OUG-urile care nu au avut nicio urgenţă”.

”Până acum nu am vrut să recurgem la proteste pentru că am crezut că discutăm cu oameni inteligenţi. Acesta este începutul dacă nu o să îşi revină”, a spus Hava.

La protest participă mai mulţi primari din judeţ, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Primarii declară că vor pierde foarte mulţi bani din cauza prevederilor din noul Cod fiscal.

Ploieşti

Aproximativ 800 de membri PNL şi simpatizanţi sunt, luni, în faţa Prefecturii Prahova unde politicienii locali citesc moţiunea PNL “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă.

Prim-vicepreşedintele PNL Ploieşti, Nae Alecsandri, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aproximativ 800 de membrii PNL şi simpatizanţi sunt în faţa Prefecturii Prahova, în centrul Ploieştiului. Anterior, Partidul Naţional Liberal filiala Prahova, a organizat Comitetul de Coordonare Extraordinar, iar la finalul sedinţei, în faţa Palatului Administrativ, începând cu ora 18.00, liderii PNL Prahova au început să citească moţiunea PNL “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

“Se citeşte moţiunea în faţa Prefecturii Prahova. Este o acţiune pentru a trage un semnal de alarmă asupra întregii clase politice, să determine majoritatea parlamentarilor să susţină această moţiune”, a declarat Nae Alecsandri.

Târgu-Jiu

Aproximativ 300 de persoane, membri şi simpatizanţi ai PNL, au protestat luni, de la ora 17.00, în Piaţa Prefecturii Gorj. Mitingul nu a fost autorizat de reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu.

Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic, a fost desemnat să citească moţiunea, după care textul va fi înmânat reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Oamenii au strigat ”Jos Guvernul!”, ”Jos penalii!”, ”Jos ciuma roşie!”.

”Acţiunea face parte din campania de informare lansată de PNL în scopul determinării tuturor parlamentarilor, indiferent de culoare politică, să voteze pentru adoptarea moţiunii de cenzură şi demiterea Guvernului Tudose”, au precizat reprezentanţii PNL Gorj.

Bistriţa

Aproximativ 300 de protestatari, membri PNL şi susţinători, au pornit în marş, luni, din faţa sediului PNL până la Prefectura Bistriţa.

Oamenii strigă ”Hoţii”, ”Nu vă fie frică, PSD-ul pică”, ”Jos penalii”, ”Jos Dragnea”, ”România, trezeşte-te”, ”Jos PSD”, ”DNA să vină să vă ia”.

Sibiu

Şi la Sibiu sunt peste 300 de oameni care au pornit pe jos, în marş, de la sediul PNL şi s-au oprit la Prefectură, unde citesc textul moţiunii de cenzură. Oamenii striugă ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie” sau ”Dragnea, nu uita, ţara asta nu-i a ta”.

În fruntea liberalilor din Sibiu sunt lideri locali, între care vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marcel Luca şi vicepreşedintele PNL, Virgil Popa.

Galaţi

La Galaţi sunt aproximativ 1.200 de oameni la mitingul organizat de PNL. Este vorba despre membri de partid dar şi despre cetăţeni nemulţumiţi de măsurile PSD în domeniul fiscal şi în cel al justiţiei.

Protestatarii au venit din oraş şi din comunele din judeţul Galaţi. La ora 18.00 ei s-au strâns în faţa Prefecturii.

În timpul mitingului au fost scandate lozinici antiguvernamentale şi a fost citit un rezumat al moţiunii de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Arad

Aproximativ 500 de persoane au participat, luni seara, la protestul organizat de PNL în faţa Primăriei Arad, fiind citite câteva rânduri din moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei aproximativ 500 de manifestanţi s-au adunat, luni seara, în faţa Primăriei Arad, pentru a participa la protestul organizat de PNL împotriva Guvernului.

Preşedintele organizaţiei municipale Arad, Sergiu Bîlcea, a declarat că membrii PNL au ieşit în stradă nemulţumiţi fiind că judeţul va pierde 35 de milioane de euro anul viitor, în urma modificărilor aduse Codului Fiscal.

“PNL a hotărât la nivel naţional să citească această moţiune de cenzură alături de primari, viceprimari, consilieri locali şi cred că este un mesaj pe care-l adresăm nu doar PSD-ului, ci mai ales românilor, pentru că dorim să avem grijă de România în momentul de faţă, iar PSD îşi bate joc de români. Din punctul meu de vedere, faptul că partidul s-a adunat în jurul unui proiect e mai important decât orice, iar în acest moment, PNL este cea mai importantă voce în opoziţia românească. Judeţul Arad va fi văduvit de 35 de milioane de euro anul viitor. Este cel mai important mesaj pe care putem să-l transmitem, iar pentru acest lucru ieşim în stradă. PSD va ieşi în stradă pentru Dragnea, noi ieşim în stradă pentru arădeni, aici este diferenţa. Cerem parlamentarilor puterii să voteze împotriva acestui Guvern. Este cel mai important în acest moment să avem un Guvern corect faţă de România”, a afirmat Sergiu Bîlcea.

De asemenea, au fost citite în faţa protestatarilor şi câteva rânduri din moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Craiova

Aproximativ 300 de persoane, membrii PNL şi simpatizanţi, au susţinut, în faţa Prefecturii Dolj, moţiunea de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE.

„Cod Roşu, opriţi dezastrul", „Îndrăzneşte să crezi că şi-au bătut joc de votul tău” sau „PSD=Statul paralel, sunt doar câteva dintre mesajele afişate de liberalii din Dolj.

Protestatarii au citit textul moţiunii, au fluierat şi huiduit.

Aproximativ 100 de protestatari s-au strâns şi în faţa Prefecturii Olt.



Cluj

Peste 200 de liberali au strigat „Jos Guvernul PSD”, „Demisia” şi „PSD, ciuma roşie”

Peste 200 de membri ai PNL protestează, luni seară, în faţa Prefecturii Cluj cerând demisia Guvernului Tudose, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, citind o sinteză a moţiunii de cenzură depusă în Parlament, trasmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la protestul PNL s-au adunat, luni, în jurul orei 18, în faţa Prefecturii Cluj, având parcarde cu mesaje precum „PSDragnea bagă mâna adânc în buzunar să ne ia şi ultimul ban”, „Scapă România de năpasta PSDragnea”, „Majorări de doi bani, ca să scape de bulan”, „PSDragnea în campanie mumă, la putere ciumă”, „Îndrăzneşte să crezi că şi-au bătut joc de votul tău”. Ei au scandat „Demisia”, „PSD, ciuma roşie” şi „Jos Guvernul PSD”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat că judeţul Cluj a pierdut în urma modificărilor la Codul Fiscal peste 10 milioane de euro din buget.

„Cei de la PSD sunt nişte terorişti politici, întrucât au distrus totul în toate domeniile de activitate, atât în administraţia publică locală, cât şi în cel al sănătăţii, unde nu mai sunt bani de salarii, în învăţământ profesorii au probleme, iar în infrastructură nu am reuşit să funcţionăm pe nici un kilometru de autostradă. Orice zi în care acest Guvern conduce această ţară este o zi pierdută pentru noi şi pentru copiii noştri, de aceea cred că acest Guvern trebuie să plece. Măsurile luate întorc România cu zeci de ani în urmă”, a spus Tişe.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a citit o sinteză a moţiunii de cenzură a PNL faţă de Guvernul Tudose. La protest au fost prezenţi, printre alţii, simpli membri PNL dar şi consilieri locali şi judeţeni ai PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici