Video Care este alimentaţia ideală pentru a ieşi sănătoşi din izolare. Sfatul medicilor

  • Fructe, legume şi carne! Sunt alimentele pe care nutriţioniştii ne sfătuiesc să le mâncăm în izolare
  • Corpul tău are nevoie, mai ales în această perioadă, de vitaminele C şi D, dar şi de Zinc
  • Copiii trebuie să stea cât mai mult la soare! Ţine-i în curte, pe balcon sau măcar într-o cameră însorită!
  • Uite şi câteva ponturi despre cum să nu te îngraşi până trece starea de urgenţă: ascunde alimentele!
916 afișări

Când stai acasă cel mai mare inamic al tău e plictiseala, care te împinge la sedentarism şi alimentaţie proastă. Trebuie să ai ambiţia să respecţi un program cu mişcare şi mese corecte. Uite ce sfaturi îţi dau specialiştii, astfel încât atunci când părăseşti izolarea să întorci priviri pe stradă.

Dr. Adrian Copcea, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice: Dacă e să facem o legătură cu ce probleme ar putea apărea în perioada de izolare: depresia şi scăderea imunităţii sunt 2 efecte secundare frecvente. Pentru a le combate, alimentaţia trebuie să fie un bun suporter al sistemului imuninat şi trebuie să fie şi o alimentaţie plăcută care să ne dea o stare de spirit bună!

Mănâncă ce-ţi place, dar ţine cont de nişte reguli! Fără zahăr şi grăsimi! Ai nevoie de Vitaminele C, D şi de Zinc! 

Dr. Adrian Copcea: Vitamina C pentru susţinerea sistemului imunitar, se găseşte mai ales în fructe şi legume proaspete, principala sursă disponibilă. Dacă mănânci un ardei ţi-ai luat toată porţia de vitamina C. Zincul e un alt mineral de care se vorbeşte în această perioadă se găseşte în carne, mazăre, fasole şi lactate! Sursele de proteine sunt şi surse bune de zinc!

Pofta de mâncare poate fi stăpânită mai uşor cu ajutorul unui program zilnic de sport. 

Dr. Adrian Copcea: Să facem activitatea fizică, ne va tăia din pofta de a mânca excesiv şi ne va ajuta să nu ne îngrăsăm. Sport se poate poate face şi în interior nu numai în exterior

Nu uita să dormi cel puţin 7 ore pe noapte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici