EXCLUSIV: Managerii spitalelor vor fi înlocuiţi dacă unitatea acumulează datorii trei luni consecutiv - acord cu FMI

Contractele managerilor de spitale vor fi amendate astfel încât aceştia să poată fi înlocuiţi în urma unor evaluări trimestriale, dacă spitalul înregistrează datorii pentru trei luni consecutive, conform scrisorii de intenţie convenite de Guvern cu FMI şi obţinute de MEDIAFAX.

822 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Managerii spitalelor vor fi înlocuiţi dacă unitatea acumulează datorii trei luni consecutiv - acord cu FMI

Managerii spitalelor vor fi înlocuiţi dacă unitatea acumulează datorii trei luni consecutiv (Imagine: Shutterstock)

Documentul relevă totodată că, pentru a evita creşterea datoriilor din sistem, Guvernul va transfera resurse financiare de la spitale cu competenţe limitate către unităţile incluse în reţeaua spitalelor regionale de urgenţă.

Sistemul de achiziţii centralizate a medicamentelor va fi evaluat la sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici